avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CIC daca am fost in somaj inainte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CIC daca am fost in somaj inainte

Inainte de concediul de ingrijire al copilului am beneficiat de indemnizatie de somaj 4 luni ; intrebarea mea este : dupa terminarea CIC voi beneficia de restul de 5 luni de somaj? Daca da, cum trebuie sa procedez? cu cat timp inainte trebiue depuse acte/ cerere la somaj? cu luna in care trebuia sa ramana tatal ce se intampla daca tatal nu lucreaza? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
pikola, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:47, 11 Ianuarie 2015
Legea nr.76/2002:
45
(1)Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
.....
g)pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani sau 7 ani, in cazul copilului cu handicap;
....
(3)Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.

Prin urmare, imediat la data incetarii CCC , trebuie sa depuneti la AJOFM cererea de reluare a platii indemnizatiei de somaj .
Termenul maxim de depunere a cererii este de 30 de zile de la data incetarii CCC.

pikola a scris:
...cu luna in care trebuia sa ramana tatal ce se intampla daca tatal nu lucreaza?


Daca tatal indeplinste conditiile pentru a beneficia de CCC el poate intra cel putin o luna in CCC chiar daca la momentul solicitarii nu lucreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj mirela81 mirela81 Buna seara am si eu nevoie de cateva informatii in legatura cu trecerea din indemnizatie crestere copil in somaj: - am intrat din somaj in prenatal si mi a ... (vezi toată discuția)
Concediu indemnizatie copil diana35 diana35 SUNT IN CIC CU BEBE CARE ARE 1 AN SI 7 LUNI.SUNT INSARCINATA CU BEBE DOI CARE SE VA NASTE DUPA CE BEBE UNU VA IMPLINI 2 ANI.DACA IMI PLATESC CONTRIBUTIA PANE ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa crestere copil nicolaeviorica nicolaeviorica Am nascut pe 12 iulie 2011 Si eram in somaj de 2 luni si jumatate.Mi s-a spus ca dupa ce termin cei 2 ani de crestere copil pot sa imi ri devremeeiau somajul ... (vezi toată discuția)