avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa crestere copil

Am nascut pe 12 iulie 2011 Si eram in somaj de 2 luni si jumatate.Mi s-a spus ca dupa ce termin cei 2 ani de crestere copil pot sa imi ri devremeeiau somajul pana la cele 9 luni.Dar acum cand am fost sa intreb ce sa fac,cum sa merg mai departe cu somajul mi s-a spus ca trebuia sa merg mai devreme ca a trecut perioada.Dar totusi de ce nu pot sa mai beneficiez de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:30, 4 Septembrie 2013
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
g) pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani sau 7 ani, in cazul copilului cu handicap;
...

(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
...

2. Dvs. trebuia sa va prezentati la Agentia de Somaj si sa faceti cerere de reluare in plata a indemnizatiei de somaj in termen de 30 de zile calendaristice de la data incetarii concediului crestere copil (CCC), adica pana la 12 iulie 2013.

3. Nu inteleg cum de ati stat atata timp dupa ce s-a terminat CCC si nu ati mers la Agentia de Somaj.
Daca a nascut pe 12 iulie 2011 si durata CCC de 2 ani , cum trebuia sa mearga pana la 12 iulie 2013 la AJOFM ?

Calculul arata ca pana in 12 august 2013 trebuia sa se prezinte la AJOFM.
1. Greseala de redactare.

2. Dar iulie 2013 sau august 2013 este acelasi lucru in contextul dat deoarece termenul este deja depasit.
Daca s-a dus la AJOFM dupa data de 12.08.2013, atunci da . Daca s-a dus inainte de aceasta data, atunci exista o problema cu raspunsul AJOFM-ului.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului irina182 irina182 buna. am 26 de ani si in luna ianuarie am terminat indemnizatia de crestere copil.mentionez ca am primit indemnizatia de crestere copil in urma terminari ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil olteanudiana olteanudiana Buna seara, Doresc sa ma lamuriti cu o problema in legatura cu posibilitatea acordarii indemniz., pe data de 25.07.2013 am semnat contractul de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ioanafusus ioanafusus Sunt in concediu creștere copil. In 09.09.2016 fetita împlinește 2 ani. In concediu am intrat din somaj. As vrea sa va intreb trebuie sa mai fac ceva acte ... (vezi toată discuția)