avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului

buna.
am 26 de ani si in luna ianuarie am terminat indemnizatia de crestere copil.mentionez ca am primit indemnizatia de crestere copil in urma terminari facultati de stat Politehnica Bucuresti nu am lucrat niciodata ,am primit somaj 3 luni din august pana in ianuarie ce am nascut ,intrebarea mea este pot sa cer iar somaj acuma ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:25, 16 Martie 2012
1. Deoarece ati solicitat CCC in timp ce erati in somaj inseamna ca indemnizatia de somaj a fost suspendata pe perioada CCC.

2. - Dupa terminarea CCC trebuia sa va duceti la Agentia de Somaj sa faceti cerere de reluare a indemnizatiei de somaj, pentru perioada care a mai ramas din cele 6 luni de somaj initial.
- Legea 76/2002 spune ca, in cazul acesta al dvs., repunerea în platã, dupã suspendarea indemnizatiei de somaj, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare.
- Daca ati terminat CCC in ianuarie a.c. ati cam intarziat.

multumesc pentru raspuns deci in concluzie este prea tarziu sa ma mai duc .
Incercati, totusi, desi sunt sceptic in privinta unei rezolvari favorabile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj mirela81 mirela81 Buna seara am si eu nevoie de cateva informatii in legatura cu trecerea din indemnizatie crestere copil in somaj: - am intrat din somaj in prenatal si mi a ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa ccc rellys rellys -as dori sa aflu ce documente imi trebuie pentru a relua somajul dupa concediul de crestere copil (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic daca am fost in somaj inainte pikola pikola Inainte de concediul de ingrijire al copilului am beneficiat de indemnizatie de somaj 4 luni ; intrebarea mea este : dupa terminarea CIC voi beneficia de ... (vezi toată discuția)