avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

Buna seara
am si eu nevoie de cateva informatii in legatura cu trecerea din indemnizatie crestere copil in somaj:

- am intrat din somaj in prenatal si mi a ramas o luna de somaj restanta.
Luna aceasta pe 17, copilul meu implineste 2 ani.
Cu ce acte trebuie sa ma prezint la AJOFM si pe ce data, daca exista o data limita pentru a beneficia de luna de somaj restanta ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 15 Ianuarie 2013
1. La data intrarii in CCC s-a suspendat plata indemnizatie de somaj care se va relua la data terminarii CCC (adica cu 18.01.2013).

2. - Repunerea în platã a indemnizatiei de somaj se face de la data depunerii cererii la Agentia de Somaj dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii CCC.
- La cerere veti anexa dovada ca a incetat plata indemnizatiei pentru CCC.
Multumesc mult pt raspuns.De unde pot intra in posesia dovezii incetarii platii indemnizatiei pentru CCC? In afara de aceasta dovada mai am nevoie si de alte documente ,ca nu am timp sa ma plimbe ei pe drum ca mai am nevoie de nu stiu ce document ? Deci nu ar fi nici o problema daca as ajunge la Agentia de Somaj luni 21.01.2013 ?
Dovezii incetarii platii indemnizatiei pentru CCC se poate lua de la AJPIS ....Repunerea în platã, dupã suspendarea platii, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare.

In speta, data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare = data incetarii CCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului irina182 irina182 buna. am 26 de ani si in luna ianuarie am terminat indemnizatia de crestere copil.mentionez ca am primit indemnizatia de crestere copil in urma terminari ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa ccc rellys rellys -as dori sa aflu ce documente imi trebuie pentru a relua somajul dupa concediul de crestere copil (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic daca am fost in somaj inainte pikola pikola Inainte de concediul de ingrijire al copilului am beneficiat de indemnizatie de somaj 4 luni ; intrebarea mea este : dupa terminarea CIC voi beneficia de ... (vezi toată discuția)