avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Excepțiile și fondul se judeca la același termen?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Excepțiile și fondul se judeca la același termen?

As vrea sa întreb. Am un proces și sunt invocate mai multe excepții. Stiu ca se judeca întâi excepțiile și apoi fondul. Întrebarea este: se judeca și exceptiile și fondul la același termen? Precizez ca sunt pe vechea procedura. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:35, 10 Ianuarie 2015
Art. 137 din vechiul C.proc.civ.
Instanta se va pronunta mai intai asupra exceptiilor de procedura, precum si asupra celor de fond care fac de prisos, in totul sau in parte, cercetarea in fond a pricinii. Exceptiile nu vor putea fi unite cu fondul decat daca pentru judecarea lor este nevoie sa se administreze dovezi in legatura cu dezlegarea in fond a pricinii.
Da, depinde de exceptiile invocate si daca se impune sau nu unirea cu fondul pentru solutionarea acestora.
allyora a scris:
Întrebarea este: se judeca și exceptiile și fondul la același termen?

Nu puteți afla un răspuns la această întrebare pe un forum pentru că el depinde de excepțiile invocate, de actele dosarului și de competența judecătorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in cotencios pentru acordarea indemnizatiei la gemeni mioarachirila mioarachirila va rog sa ma ajutati cu o parere avizata! sunt consilier juridic novice si sunt in mare dilema.sora mea este mama de gemeni si am actionat in instanta directia ... (vezi toată discuția)
Procedura civila: necompetenta materiala sau cerere de amanare pt. aparare smeagull smeagull Buna ziua, Sunt parat intr-un dosar inaintat de reclamant la instanta necompetenta material. La primul termen, vreau sa cer amanare pentru pregatirea ... (vezi toată discuția)
Exceptia nulitatii recursului ContSters115121 ContSters115121 Imi puteti spune, va rog, care este cursul dezbaterilor in recurs, cand intimata invoca prin raspunsul la intampinare \"exceptia nulitatii recursului\"? Se ... (vezi toată discuția)