Bună seara,
Aş dori să întreb:
Am un proces pe rol pe conflict de muncă.
După depunerea cererii la instanţa, aceasta mi-a solicitat dovezi pentru admiterea cererii introductive de instanţă
Adresându-mă instituţiei în care lucrez, am solicitat în scis eliberarea unei adeverinţe cu privire la funcţia şi activitatea pe care o desfăşor, adeverinţă care urma să o folosesc ca probă în dosarul deschis .Acest lucru l-am menţionat prin cererea formulată, respectiv că îmi este necesară pentru instanţă.
Instituţia prin lucrătorul care a formulat adeverinţa, pentru faptul că nu a recunoscut realitatea, (realitate menţionată în înscrisurile şi registrele instituţiei), ascunzând adevărul, a refuzat în scris să recunoască activitatea mea în cadrul instituţiei.
Din punct de vedere al N.C.P.P., fapta lucrătorului se poate încadra în art. 321 al acestuia, respectiv fals intelectual.
Mulţumesc.
Cu respect, revin,
Art. 297 NCPP se referă la "Obligaţiile organului de urmărire penală în procedura plângerii prealabile", iar art. 308 se referă la "Infracţiuni de corupţie şi de serviciu", în condiţiile în care, art.321 (falsul intelectual) prevede: "Falsificarea unui înscris cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, ori omisiunea cu ştiinţă de a însera unele date sau împrejurări......."
Consider că în acest articol respectiv art 321, s-ar încadra fapta lucrătorului.
Ce spuneţi?.
Rog să motivaţi afirmaţiile dumneavoastră.
Mulţumesc.
Proces civil
Mamuni
Cum pot da in judecata pe un primar, care in calitatea lui de presedinte al Comisiei pt. restituirea proprietatilor, a facut un fals intelectual, determinand ... (vezi toată discuția)
Plangere penala
alexa_25
Buna ziua am o intrebare: pot formula o plangere penala importriva unui jandarm care mi a intocmit proces verbal de contraventie acuzandu-ma de faptul ca nu ... (vezi toată discuția)