avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals intelectual
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals intelectual

Bună seara,
Aş dori să întreb:
Am un proces pe rol pe conflict de muncă.
După depunerea cererii la instanţa, aceasta mi-a solicitat dovezi pentru admiterea cererii introductive de instanţă
Adresându-mă instituţiei în care lucrez, am solicitat în scis eliberarea unei adeverinţe cu privire la funcţia şi activitatea pe care o desfăşor, adeverinţă care urma să o folosesc ca probă în dosarul deschis .Acest lucru l-am menţionat prin cererea formulată, respectiv că îmi este necesară pentru instanţă.
Instituţia prin lucrătorul care a formulat adeverinţa, pentru faptul că nu a recunoscut realitatea, (realitate menţionată în înscrisurile şi registrele instituţiei), ascunzând adevărul, a refuzat în scris să recunoască activitatea mea în cadrul instituţiei.
Din punct de vedere al N.C.P.P., fapta lucrătorului se poate încadra în art. 321 al acestuia, respectiv fals intelectual.
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: FARKAS TRAIAN IOSIF , utilizator 18:20, 12 Ianuarie 2015
mai degraba abuz in serviciu, art 297 cu alic lui art 308, sau fara 308
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
Marian Bucur, Avocat
Cu respect, revin,
Art. 297 NCPP se referă la "Obligaţiile organului de urmărire penală în procedura plângerii prealabile", iar art. 308 se referă la "Infracţiuni de corupţie şi de serviciu", în condiţiile în care, art.321 (falsul intelectual) prevede: "Falsificarea unui înscris cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, ori omisiunea cu ştiinţă de a însera unele date sau împrejurări......."
Consider că în acest articol respectiv art 321, s-ar încadra fapta lucrătorului.
Ce spuneţi?.
Rog să motivaţi afirmaţiile dumneavoastră.
Mulţumesc.
Poate este cineva să confirme sau să infirme cele menţionate de mine.
Aştept răspunsul dumneavoastră.
Mulţumesc.
Bună seara, revin cu aceeași întrebare.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces civil Mamuni Mamuni Cum pot da in judecata pe un primar, care in calitatea lui de presedinte al Comisiei pt. restituirea proprietatilor, a facut un fals intelectual, determinand ... (vezi toată discuția)
Eliberare de adeverinta falsa krystyna007 krystyna007 cum poate fi incadrata dpdv legal emiterea unei adeverinte false a unitatii de invatamant prin care se atesta ca un minor ar fi inscris la acea scoala? (vezi toată discuția)
Fals in declaratie la notar mihai58 mihai58 Daca declara la notar unul dintre soti ca nu este casatorit la achizitionarea unui imobil ce poate pati, si ce se intimpla cu imobilul daca sotii divorteaza ... (vezi toată discuția)