avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am dosar penal,cum imi pot lua permisul inapoi ???va ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am dosar penal,cum imi pot lua permisul inapoi ???va rog dati-mi un raspuns

Buna ziua , acum ceva vreme va ceream parerea cu referire la ce ar putea sa se intample daca am provocat un accident si eram cu o alcoolemie destul de mare , acum procesul sa finalizat si am primit o pedeapsa de 5 luni inchisoare cu suspendare, bun dar intrebarea mea este cand si cum imi voi putea recupera permisul ?dupa expirarea celor 5 luni mi se va inapoia permisul sau va trebui sa dau examen din nou ??? va rog mult astept un raspuns VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: valyboss , utilizator 16:33, 8 Iunie 2009
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 101 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, daca:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei in regim de privare de libertate sau a trecut un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
deci , nu ca nu inteleg ce imi spuneti ... spuneti-mi va rog mai pe limba noastra fara termeni judecatoresti ... deci tre sa dau examen ? sau nu ? si asta cand ? pentru ca am vorbit cu un avocat si mia spus ca dupa trecerea celor 5 luni de pedeapsa ma pot duce sa imi iau permisul inapoi ...
....sau a trecut un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

Daca primeai amenda penala sau inchisoare cu executare ai fi putut sa dai examen dupa 6 luni dupa executarea pedepsei sau dupa ce ramanea definitiva amenda penala,dar cum ai primit cu suspendare poti sa dai examen dupa 1 an de la ramaneraea definitiva a hotarari judecatoresti,trebuie sa faci testul psihologic ,cursuri de legislatie si analizele dupa care poti sa dai examenul bineinteles poti sa faci si ore de condus obtional.
acum am inteles ... va multumesc mult ... mie mia spus un avocat k nu trebuie sa mai dau examen si ca imi voi recupera permisu imediat dupa aceste 5 luni .... dar eram sigur k nu va fi asa si de aceea am vrut sa ma mai interesez ... acum sunt lamurit , va multumesc inca odata
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
valyboss, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis anulat rusu1985 rusu1985 mia fost anulat permisu pt ucidere din culpa,condamnare cu executare,mai fac scoala din nou?am avut categoria b si c (vezi toată discuția)
Timpul retinerii permisului de conducere dupa definitivarea sentintei zeflemmea zeflemmea buna seara... am avut un accident in data 30.10.2011 si mi-a fost retinut permisul de conducere pt. ca aveam o alcoolemie de peste 0,8% si mi s-a zis ca nu pot ... (vezi toată discuția)
Permis anulat noiembrie 2011,cand il pot redobandi?! ionak88 ionak88 Salutare...Caut si eu un raspuns,o indrumare ceva pt.marea mea problema. In februarie 2011 mi sa suspendat permisul fiind depistat conducand baut,avand ... (vezi toată discuția)