avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract cu primarul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract cu primarul

Buna ziua am o casa la tara cu mai multe terenuri agricole, si primaru din localitatea respectiva mia propus sa fac contract pe niste terenuri agricole (Contract de comodat) cu el , si eu sunt deacord dar mia zis ca trebuie sa fac si declaratie pe terenuri pentru a fi inregistrat la (Registru agricol) si intrebarea mea ii de ce trebuie sa fac declaratia iar adoua intrebare dati un sfat unde trebuie sa am grija adica ma refer sa nu iau ceva tapa ca in ziua de azi nu poti avea incredere.Va multumesc , astept raspunsul dvs.Va rog ajutatima cu sfaturi.Plus ca aveam impozit de 4 ani neplatit si mi sa spus ca am fost radiat adica stearsa datoria si ca sunt de la zero.Se poate?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:14, 11 Ianuarie 2015
alexcristian1988 a scris:

... primaru din localitatea respectiva mia propus sa fac contract pe niste terenuri agricole (Contract de comodat) cu el

Mare grija ce act semnati, mai ales comodate d'astea, ca odata semnat actul este lege intre parti si nu mai puteti da inapoi decat in fata instantei si poate nici acolo nu o sa castigati. In plus, prin comodat primarul isi asigura folosinta si utilitatea terenului si dvs. ramaneti doar cu sarcinile (adica impozitele si obligatiile) asupra terenului. Ori v-a promis niscai bani la negru (un fel de chirie)? NU riscati, faceti totul legal.

Plus ca aveam impozit de 4 ani neplatit si mi sa spus ca am fost radiat adica stearsa datoria si ca sunt de la zero.Se poate?

Nu se poate, in afara de doua situatii:
- l-a platit el din buzunar
sau
- a facut o fara-de-lege, adica un act ilicit, care dat fiind pozitia lui se numeste infractiune, iar dvs. dat fiind ca stiati ce se intampla va numiti coautor.

PS Cautati un om cu scoala care stie cu actele astea si discutati la concret situatia, nu va pripiti sa actionati in urma unor sfaturi "gratuite" de pe net. Bafta!
pai a platit din buzunaru lui.Dar eu stiam ca el este obligat sa plateasca impozitul pe terenurile pe care fac contract de comodat.
Dar eu stiam ca el este obligat sa plateasca impozitul pe terenurile pe care fac contract de comodat.

De unde stiati asa ceva? Indicati sursa ...

Legea spune ca impozitul pe proprietate il plateste titularul dreptului de proprietate:
(2) Contribuabili, în cazul impozitului pe teren, sunt proprietarii terenurilor, oriunde ar fi situate acestea în România şi indiferent de categoria de folosinţă a lor, atât pentru cele din intravilan, cât şi pentru cele din extravilan.
adica sa inteleg ca daca am contract ca el le foloseste tot eu le platesc???
Normal. Dvs. platiti impozitul ca sunteti proprietar, iar lui i-l dati gratis in folosinta ca asa vreti dvs., asta-i legea.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat si declaratie de terenuri alexcristian1988 alexcristian1988 Buna ziua am o casa la tara cu mai multe terenuri agricole, si primaru din localitatea respectiva mia propus sa fac contract pe niste terenuri agricole ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat inregistrat la anaf? Melania I. Melania I. Buna ziua! In cazul incheierii unui contract de comodat intre persoane fizice, acesta trebuie inregistrat la ANAF, cf legislatiei in vigoare? Dar la notar? In ... (vezi toată discuția)
Cine plateste impozitul pe teren arendat? cri_secret_ina cri_secret_ina Daca o primarie arendeaza un teren (pasune) cine plateste impozitul pe teren stabilit conform Codului Fiscal. Conform legii arendei impozitele si taxele locale ... (vezi toată discuția)