Va rog sa-mi spuneti daca unui presedinte de asociatie de proprietari, ales, remunerat prin Conventie civila, perioada mandatului i se considera vechime in munca ?
Va multumesc,
Raspuns foarte corect, insa as completa cu urmatoarele informatii care s-ar putea sa fie utile:
- presedintele as. prop. desfasoara o activitate in baza uui contract de mandat, nu in baza unei conventii civile;
- pentru veniturile obtinute, asociatia calculeaza si retine la sursa contributia la CAS pentru mandatar si pentru asociatie;
- contributia individuala la CAS se adauga la contributia individuala a celui care a obtinut venituri si in activitatea de baza, ceea ce inseamna ca, la un moment dat, la calcularea pensiei se va tine cont si de aceste contributii (pensie mai mare);
-daca presedintele este deja pensionar, la inceputul unui an, presedintele va merge la casa de pensii, va intocmi o cerere pentru a i se recalcula valoarea pensiei pentru contributia depusa in anul anterior (acest lucru, personal nu il inteleg deoarece Casa de pensii are tot timpul acces la modificarea veniturilor/depunerilor contributiilor la CAS, acestea facandu-se pe CNP); in fine, aceasta este metoda pe care am practicato si eu la un moment dat...