Buna ziua
Mama si tata au o casa cumparata impreuna . Tata a decedat si nu am facut succesiunea , eu fiind singurul lor copil . Daca eu renunt la partea mea si mama ramane cu tot ,poate sa ii faca testament unuia dintre copii mei ? Daca eu nu atac testamentul poate celalalt copil al meu sa il atace ? Cum ar trebui facute actele astfel incat copilul pe numele caruia se face testamentul sa nu poata vinde casa inaintea mortii mele ? Vreau sa fac asta deoarece celalalt copil are casa lasata de la bunica paterna iar acesta sa primeasca si el de la bunica materna . Multumesc anticipat !
Nu e indicat sa renuntati ( daca mai sunteti in termen ) la mostenire pt ca vor veni la mostenire in locul dvs alte rude ale tatalui care sa il mosteneasca impreuna cu mama.
Dezbateti succesiunea impreuna cu mama si prin parta ii poate reveni mamei si partgea dvs. Poate lasa prin testament nuda proprietate nepotului , iar dvs drept de uzufruct.
Mostenire
etudor
Buna ziua!Am o mare nelamurire. Prin testament,inainte de a deceda bunicii mei din Sinaia ,au lasat mostenire fiecaruia dintre cei 3 copii cate o camera din ... (vezi toată discuția)