avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de despagubire casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de despagubire casa nationalizata

Buna seara!
As vrea sa stiu ,daca unui proprietar, caruia i-a fost respins dreptul de restituire a imobilului in natura, are dreptul la despagubiri? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ralu_blana , utilizator 19:51, 12 Ianuarie 2015
Daca are dreptul la despagubire normal ca va fi despagubit conform legii.
In legea despagubirilor scrie ca persoana indreptatita este cea careia i-a fost aprobata despagubirea in natura, iar tatalui meu i-a fost respins acest drept.Am depus la Primarie si Prefectura acte pentru despagubire, dar nu am pri,it nici un raspuns.
Mai precis: cand ati primit raspuns ca nu se poate retroceda imobilul ?Trebuia sa actionati in instanta nu sa solicitati despagubiri primariei si prefecturii.Asa nu rezolvati nimic.
In 2006 am primit sentinta civila de la Inalta Curte De Casatie si Justitie, privind repingerea restituirii imobilului in natura. Deci actionez in instanta.Va multumesc!
E tarziu pentru a actiona in instanta.

Alte discuții în legătură

Retrocedari imlaurentiu imlaurentiu Bunicul meu a avut o casa in centrul orasului iar pe vremea raposatului i-a fost confiscat terenul si casa i-a fost daramata . Atunci a primit o despagubire ... (vezi toată discuția)
Retrocedare in natura a imobilelor nationalizate iszlaio iszlaio Am urmatoarea problema cu care as dori sa ma adresez dvs. Bunicii mei au avut o cladire si terenul aferent nationalizat. La ora actuala functioneaza acolo ... (vezi toată discuția)
Retrocedari cameliabocsan cameliabocsan Buna tuturor Am si eu nevoie de ajutorul vostru, din nou.:D Am un dosar de retrocedare depus din 2001. Situatia e urmatoarea - imobilul si terenul ... (vezi toată discuția)