avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prima casa

Buna Seara
Am in propietate o casa mai mare de 50 mp dobandita de la parinti mei printr-un Contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinerii

Intrebarea este eu daca le cedez casa inapoi parintilor pot sa mai aplic pentru un credit Prima casa .

va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:42, 12 Ianuarie 2015
Nu prea ...chiar daca înstrăinați ați deținut si nu întruniți condițiile.
La banca am intrebat , ei interpreteaza legea spunand ca trebuie sa nu ai in momentu aplicari pentru credit .
Faceti o operatiune inutila, legea e clara- sa nu ai si sa nu fi avut.
3. La articolul 1, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Beneficiarii programului «Prima casa» sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor ori cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drepturi succesorale pentru a fi eligibil la prima casa michaella84 michaella84 Buna ziua, Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem in programul \"Prima Casa\" dar el nu este eligibil deoarece dupa decesul tatalui sau detine impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Prima casa -Christian- -Christian- buna ziua. in urma cu 3 ani am dobandit cu titlu de mostenire un apartament de 55mp. mai pot aplica pentru prima casa? Sau numai dupa ce il voi vinde? (vezi toată discuția)
Mostenire prima casa AlexObretin AlexObretin Buna ziua, Numele meu este Obretin Alexandru si acum 2 ani am mostenit jumatate dintr o casa de aprox 100 si ceva mp iar anul acesta doresc sa accesez ... (vezi toată discuția)