avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor

Buna ziua,
Am semnat un contract de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor ( Videochat ) contractul este semnat cu o firma americana
In contract este pe o perioada determinata de 5 ani, de la semnarea lui si la incetarea contractului am intampinat aceasta problema.
Mi sa spus ca 5 ani numai am voie sa lucrez in domeniul daca plec de la ei, adica ma tin legat de ei cu forta ?
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2015
alexandru13cozzmin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 12 Ianuarie 2015
Unde scrie 7.5 ar fi trebuit sa scrie 7.4, este o greseala de redactare.

Anterior, in draftul de contract la art.7, au avut 5 puncte, apoi au scos unul, au ramas 4 puncte, dar nu au modificat cum trebuie hartia aia.
trandafir2, moderator
Depinde de contract.
Pare sa fie un contract civil.
Daca ar fi fost contract de munca ar fi fost altceva.

Daca vreti sa reziliati contractul mergeti neaparat anterior ca sa consultati un avocat intrucat trebuie mai multe aspecte juridice analizate.
Adica nu este deloc simpla situatia...
Am inteles , si ce as putea sa fac ? chiar daca plec contractul ramane valabil daca imi dau demisia ?
In contract este o clauza de confidentialitate , daca arat contractul ar putea sa ma dea in judecata ? Contractul are si o clauza ca nu am voie sa il atac.
alexandru13cozzmin, utilizator
Contractul este lege intre parti, adica in baza lui Beneficiarul va avea o creanta impotriva dvs. iar dvs. veti avea o datorie fata de el, insa ..daca nu aveti bunuri, casa, masina, venituri, o sa va urmareasca silit pana o sa oboseasca apoi ...poate scapati. Va trebuie asistenta de specialitate (dat fiind ca atunci cand ati semnat nu ati intrebat pe cine trebuie). Bafta!

Alte discuții în legătură

Neplata drepturi de autor Euskadi Euskadi Am contract de drepturi de autor la o firma si nu am primit salariul de 5 luni. Recent am renuntat sa ma mai prezint la serviciu din aceasta cauza. In contract ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz krys_xndr krys_xndr Buna ziua, Sunt angajata de pe 22 iulie la o firma, si am de gand sa plec in alta parte. Intrebarea mea este: cat va trebui sa stau in preaviz, daca imi dau ... (vezi toată discuția)
Posibila clauză abuzivă contract de munca Zuza13 Zuza13 Sunt model si am semnat un contract cu o agenție.In acel contract este o clauză care spune că dacă renunț la job in mai putin de 6 luni de zile ma oblig ... (vezi toată discuția)