avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj apartament

Ma numesc ispas laurentiu am terminat divortul iar acum sunt la partaj.

vreau sa va expun problema cat mai concis pentru a vedea si dumneavoastra daca solutia scrisa in condica este cea legala.
in anul 1991 fosta sotie cumpara de la romconfort prin contract de vanzare cumparare un apartament de la romconfort in rate.pretul la acea data al apartamentului 570.000lei. una din clauze era aceia ca pretul apartamentului putea fi modificat iar termenul de executie nu era specificat.
in anul 1993 s-a produs casatoria.
in anul 1994 luna noiembrie romconfort incheie cu mine ispas laurentiu un contract de imprumut in suma de 9.000.000 lei iar cu dobanda aferenta contractul se ridica la suma de 22.000.000.lei platibili in rate timp de 15 ani.
la aceiasi data in anul 1994 se semneaza si actul de predare primire al apartamentului.
solutia data de judecatoria sector 5 in acest dosar este ca apartamentul este bunul propriu al sotiei.
aceasta solutie am citit-o in condica deci nu stiu la ce lege a incadrat-o.
in cazul in care fac apel care credeti ca sunt sansele de reusita ca bunul sa fie comun.as vrea sa vad spere asemanatoare.
mentionez ca eu detin o firma din anul 1992 100% pe numele meu iar eu cred ca aceasta solutie este data in compensatie.
in cazul in care sa spunem ca nu am nici o sansa sa castig 50%din apartament sunt curios cum se vor calcula creantele?
pretul de piata actual este de 140.000.euro.
va multumesc anticipat pentru timpul acordat iar daca sunteti dispusi sa mergem in apel astept un mesaj

cu stima ispas laurentiu
Cel mai recent răspuns: traff , utilizator 14:15, 8 Iunie 2009
daca procesul verbal de predare-primire al apartamentului s-a incheiat dupa incheierea casatoriei, acesta este bun comun.
Dupa comunicarea sentintei fondului, urgent adresati-va unui avocat pentru declararea si motivarea apelului.
Cu privire la firma, solutia e corecta va apartine, numai dividendele sunt bunuri comune.
Cea mai mare parte a pretului apartamentului a fost achitat in timpul casatoriei, procesul verbal de predare primire fiind incheiat dupa incheierea casatoriei , acesta e un bun comun.
Dar trebuie studiat dosarul pt a vedea de ce instanta a stabilit altceva.

Av. Ana Florea
In 1991 fosta sotie cumpara apartamentul in rate, devenind titulara de contract. Semnarea contractului s-a facut in 1991, iar data semnarii procesului verbal de predare - primire nu tine loc de contract de vanzare-cumparare. Din 1991 pana in 1993, anul casatoriei, ea a platit ratelel, corect? Chiar daca dv ati incheiat un contract de imprumut cu romconfort in anul 1994, acest fapt nu va face titular al contractului de vanzare cumparare, ci va da numai un drept de creanta daca dovediti ca banii obtinuti din imprumut au fost folositi pentru achitarea apartamentului.
Daca dv considerati ca apartamentul este bun comun, ar trebui sa dovediti ca la data cumpararii - 1991- erati/locuiati/va gospodareati impreuna, relatia era de notorietate, ratele la apartament au fost platite impreuna pana in 1993 cand s-a incheiat casatoria, iar apartamentul a fost cumparat tocmai pentru ca urma sa incheiati casatoria - cam greu totusi...

Data dobandirii bunului e cea la care a fost incheiat actul , in forma autentica.
E bun propriu al sotiei , iar contributia la plata ratelor a celuilalt sot da nastere numai unui drept de creanta.Va fi avut in vedere si acest imprumut , care , fiind dobandit in timpul casatoriei , e supus impartelii.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
bossman a scris:

Cu privire la firma, solutia e corecta va apartine, numai dividendele sunt bunuri comune.

Adica munca , raspunderea , riscul sunt proprii iar roadele sunt comune? Sunteti sigur?Atunci cum se poate dovedi ca aportul adus in casnicie este diferit de un salariu banal?
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
traff, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante apartament laurentiu68 laurentiu68 Ma numesc ispas laurentiu am terminat divortul iar acum sunt la partaj. vreau sa va expun problema cat mai concis pentru a vedea si dumneavoastra daca ... (vezi toată discuția)
Pretentii credit apartament laurentiu68 laurentiu68 BUNA SEARA pe scut rezum ideile principale 1991 fosta sotie semneaza cu romconfort contractul de vanzare cumparare pentru un apartament de la romconfort ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj, firma si imobil laurentiu68 laurentiu68 Buna ziua Divortul aproape ca s-a terminat,urmeaza stabilirea pensiei alimentare si gata am scapat. Partea grea acum incepe. PARTAJUL O sa expun ... (vezi toată discuția)