Ma numesc ispas laurentiu am terminat divortul iar acum sunt la partaj.
vreau sa va expun problema cat mai concis pentru a vedea si dumneavoastra daca solutia scrisa in condica este cea legala.
in anul 1991 fosta sotie cumpara de la romconfort prin contract de vanzare cumparare un apartament de la romconfort in rate.pretul la acea data al apartamentului 570.000lei. una din clauze era aceia ca pretul apartamentului putea fi modificat iar termenul de executie nu era specificat.
in anul 1993 s-a produs casatoria.
in anul 1994 luna noiembrie romconfort incheie cu mine ispas laurentiu un contract de imprumut in suma de 9.000.000 lei iar cu dobanda aferenta contractul se ridica la suma de 22.000.000.lei platibili in rate timp de 15 ani.
la aceiasi data in anul 1994 se semneaza si actul de predare primire al apartamentului.
solutia data de judecatoria sector 5 in acest dosar este ca apartamentul este bunul propriu al sotiei.
aceasta solutie am citit-o in condica deci nu stiu la ce lege a incadrat-o.
in cazul in care fac apel care credeti ca sunt sansele de reusita ca bunul sa fie comun.as vrea sa vad spere asemanatoare.
mentionez ca eu detin o firma din anul 1992 100% pe numele meu iar eu cred ca aceasta solutie este data in compensatie.
in cazul in care sa spunem ca nu am nici o sansa sa castig 50%din apartament sunt curios cum se vor calcula creantele?La calculul creantelor se tine cont de ratele platite de mine sau de pretul actual al apartamentului.
pretul de piata actual este de 140.000.euro.
va multumesc anticipat pentru timpul acordat iar daca sunteti dispusi sa mergem in apel astept un mesaj
daca contractul de vanazre cumparare a fost semnat anterior casatoriei este normal ca buul sa fie calificat bun propriu.
Nu imi este clar de ce in anul 1994 incheie romconfort un contract de imprumut .
Cine pe cine imprumuta?
Imprejurarea ca predarea s-a facut in timpul casatoriei e mai putin relevant. Ceea ce intereseaza este data la care s-a produs transferul dreptului de proprietate.
Aici e de studiat contractul; in sensul de a vedea daca exista clauze care sa ne lamureasca asupra transferului dreptului.
Faptul ca ati contribuit la dobandirea apartamentului nu va da decat un drept de creanta.
In principiu -daca datele problemei sunt cele despre care faceti vorbire- si sub rezerva necunoasterii restului de detalii cred ca solutia ar putea fi corecta.
Unul din spatiile de manevra este in sensul aratat. In mod practic .. solutia nu poate fi data decat dupa studiul actelor.
Instanta de judecata a solutionat corect motivand ca apartamentul este bun propriu(cedeti regimul juridic al bunurilor dobandite in timpul si in afara casatoriei di Codul Familiei)