avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contributie la sanatate fara sa primesc un leu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contributie la sanatate fara sa primesc un leu dividende de cand am actiunile ? 20 de ani aproape

Ma numesc Ivana Mihail. Am certificat de actionar la societatatea SC VILA SA CONSTANTA primit in anii 90 cand s-au efectuat privatizarile. Nu am primit in acesti ani nici un leu de la aceasta firma. In ianuarie 2015 am primit de la ANAF decizie de impunere pentru anul 2012 in care trebiue sa platesc contributia la sanatate pentru ca am actiuni la aceasta firma. Cum pot plati contributie la sanatate pentru niste bani pe care nu i-am primit niciodata? Calculul contributiei la sanatate este facut la salariul mimim pe economie in anul repectiv, 700 lei/luna. Mi se pare normal sa plateasca fiecare individ contributie la sanatate la o suma de bani pe care a primit-o nu la o suma pe care nu a vazut-o. Suma primita poate fi zero lei sau poate fi in unele cazuri mult mai mare de 700 lei/luna.
Doresc sa vand / cedez aceste actiuni oricui stie ca sa faca cu ele. Cum trebuie sa procedez?
Daca nu mai am certificatul, l-am pierdut , cum procedez ca sa vand / cedez aceste actiuni? Cum obtin dovada am actiuini la aceasta firma pentru ca pe net nu am gasit nici o adresa de e-mail sa pot lua legatura cu ei iar la telefon nu raspunde nimeni. Am vazut ca a intrat in faliment in Martie 2012.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu respect
Mihail Ivana

PS Pentru actiuni trebuie sa platesc aproximativ 400 lei contributie la sanatate, actiunile nu valoreaza cat am eu de platit la contributia la sanatate dar aceasta este legea. Acelasi lucru se intampla si pentru depozitele bancare pentru ca la ANAF erau oameni cu decizii de impunere pentru contributia la sanatate la fel de nedumeriti ca mine. Nu am avut niciodata datorii de pe un an pe altul banuiesc ca urmeaza sa primesc decizie de impunere pentru contributia la sanatate pentru aceeasi problema si pentru anii 2013 si 2014. Este corect? Este corecta aceasta lege? De ce nu am primit decizia de impunere pentru sanatate in anul 2013 pentru 2012, in anul 2014 pentru 2013 si in anul 2015 pentru 2014? Cat de sanatos este acest stat si legile care il guverneaza? Cum putem iesi din aceasta nebunie pentru ca la ANAF erau o gramada de oameni cu aceeasi problema, nu eram singurul?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 07:37, 12 Ianuarie 2015
Intr-un fel sau altul informatia ca ati avut venituri a ajuns la ANAF. Poate v-au repartizat 2-3 lei dividende si asa s-a ajuns in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere anuala anaf Razdrax Razdrax Buna ziua, As dori o lamurire daca se poate de la cineva care lucreaza in domeniul fiscal sau la ANAF. Sunt unul dintre milioanele de romani stabiliti ... (vezi toată discuția)
Plata cass? Cristi2015 Cristi2015 Urmatoarea situatie: PFA infiintat in 2011. Nu mai lucrez pe nicaieri. Pe 2011 si 2012 am completat la Casa de Sanatate acele formulare pentru plata ... (vezi toată discuția)
Instințare de plata de la anaf 2015 violipro violipro S int o PFA înfințată în anul 2009, am platit contributia la sanatate - CASS de 5,5% din 2009 pina in 2014 inclusiv, calculat la impunerea in sistem real ... (vezi toată discuția)