avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recoltare probe biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recoltare probe biologice

Va salut,

Am si eu o problema... CCR a decis ca sintagma la "momentul prelevarii probelor biologice" nu mai e constitutionala. Eu in iulie am fost prins si-n aerul expirat am avut 0,57 mg/l si (dupa o ora de la surprinderea mea in trafic m-au dus la recoltare) 1,15 respectiv 1 la probele de sange.. vreau sa stiu daca se poate face recalculare pe baza a ceea ce decis CCR. Si care ar fi sansele ca alcoolemia la momentul surprinderii mele in trafic sa fie mai mica? Din cate stiu eu de regula in momentul opririi e dublu in sange, la mine dupa o ora, a fost dublu. Va rog sa ma ajutati :sorry:
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
heheheee, utilizator
Cel mai recent răspuns: heheheee , utilizator 13:40, 12 Ianuarie 2015
ceea ce înseamnă că la momentul opririi aveați mai mult. sau ați consumat alccol cu puțin timp înainte de a fi oprit și era încă în asimilare în sânge, urcând în valoare.
Exact dupa 10 minute dupa ce am terminat de baut atunci am fost prins.

Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan... ContSters323118 ContSters323118 Buna ziua! Am fost prins in timp ce conduceam un autovehicul cu o alcoolemie in aerul expirat 0,57 mg/l, noaptea.. pe un drum slab circulat, practic nu era ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)
Ccr a declarat ca neconstitutionala sintagma ''la momentul prelevarii mostrelor biologice'' Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Plenul Curții Constituționale s-a reunit în ședința de marți, 16 decembrie 2014, pentru a soluționa excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor ... (vezi toată discuția)