avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Urgent-promovare functionar public-ce sa fac daca nu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Urgent-promovare functionar public-ce sa fac daca nu stiu sa coroborez legislatia

Sunt angajata intr-o institutie publica(deconcentrata),in urma unui concurs de pe 01.08.2004.Ulterior pe 11.11.2004 am sustinut un nou concurs,explicandu-mi-se ca primul concurs fusese organizat pt ocuparea unui post,cel de-al doilea pt ocuparea unei functii.In urma promovarii si celui de al doilea concurs am fost numita functionar public debutant(desi aveam vechimea necesara de un an).Pe 11.11.2005 am devenit functionar public definitiv-consiler I asistent treapta 3.Incepand din 2007 am depus nenumarate cereri (la care nu am primit niciodata raspuns) pt avansarea in treapta.Pe 01.07.2008 in am fost avansata( in sfarsit) consilier I asistent 2..Mentionez ca nu mi s-a raspuns la nici o cerere pe care am facut-o, decat verbal si cu raspunsuri din partea responsabilului RU de genul-nu exista legislatie de promovare,te-am avansat anul trecut,nu ti-am dat treapta pt ca nu a vrut conducerea,vrei avansare cand in institutie exista angajati contractuali pe perioada determinata care nu se stie daca vor mai avea serviciu sau nu,etc.In tot acest timp angajati cu un singur an de vechime in institutie au fost avansati in treapta in mod exceptional,desi au facut subiectul unor anchete in comisia de disciplina sau au primit la evaluarea anuala calificativul"bine" #-o.As dori sa stiu cand as putea participa la un concurs de promovare in grad profesional si care este legislatia in acest sens pt a putea contracara raspunsul tipic din partea responsabilului RU-degeaba citesti legislatie ca nu stii sa coroborezi!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: felicia andronache , utilizator 22:03, 24 Iunie 2009
Urmariti va rog thread-ul initiat de utilizatorul bilabong "avansarea in treapta de salarizare".
mona11 a scris:

Sunt angajata intr-o institutie publica(deconcentrata),in urma unui concurs de pe 01.08.2004.Ulterior pe 11.11.2004 am sustinut un nou concurs,explicandu-mi-se ca primul concurs fusese organizat pt ocuparea unui post, cel de-al doilea pt ocuparea unei functii.

Marturisesc ca nu inteleg ce inseamna "ocuparea unui post" si "ocuparea unei functii". :wassat:

Avansarea dvs. in treapta de salarizare a fost facuta corect. Incepand cu anul 2006, pot fi avansati in treapta cei care au obtinut calificativul maxim la evaluare, in ultimii doi ani lucrati, fara concurs. Dvs. nu puteati sa fiti avansata in treapta mai devreme de 2008 intrucat nu aveati doi ani lucrati.

Pentru a participa la un concurs pentru promovare in gradul profesional "principal" ar trebui sa aveti 5 ani vechime in specialitatea studiilor. Trebuie sa cititi art. 54 si urm. din Legea nr. 188/1999 si sa stiti foarte bine H.G. nr. 611/2008 (nu puteti sa stiti foarte bine "promovarea" fara sa cunoasteti si "recrutarea").

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Presupun ca "ocuparea unui post" reprezinta angajarea pe durata determinata pe postul unui functionar public suspendat. Ocuparea unei functii a reprezentat definitivarea pe o functie publica ca si debutant. Promovarea rapida este conditionata , printre altele, de absolvirea unor cursuri organizate ANFP. Uneori se accepta si cele organizate de CECCAR. Daca nu se ivesc asemenea ocazii, avansarea se face in modalitatile descrise de L.188.
godspeed a scris:

Presupun ca "ocuparea unui post" reprezinta angajarea pe durata determinata pe postul unui functionar public suspendat. Ocuparea unei functii a reprezentat definitivarea pe o functie publica ca si debutant.

Cand am scris ca nu inteleg ma refeream la contextul prezentat de mona 11. Oricum, multumesc! :)
Gabriela Pintea a scris:

godspeed a scris:

Presupun ca "ocuparea unui post" reprezinta angajarea pe durata determinata pe postul unui functionar public suspendat. Ocuparea unei functii a reprezentat definitivarea pe o functie publica ca si debutant.

Cand am scris ca nu inteleg ma refeream la contextul prezentat de mona 11. Oricum, multumesc! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie publica boilaa boilaa În data de 01.05.2008 am fost angajată prin concurs pe post de referent-funcţie publică, în data de 28.10.2009 am susţinut un examen pe post de inspector ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici alada alada Buna Ziua Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema legata de promovare.Lucrez intr-o institutie publica din anul 2001. Mentionez ca abia in anul 2003 am trecut ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad CAMO CAMO Buna ziua.Vreau de la inceput sa va rog sa ma iertati daca o sa va plictisesc cu insiruirea datelor de mai jos dar sunt sigura ca mi s-a facut o nedreptate si ... (vezi toată discuția)