avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... RECUPERARE IMPOZIT PE PENSIE - PERSOANA CU HANDICAP ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

RECUPERARE IMPOZIT PE PENSIE - PERSOANA CU HANDICAP GR.I

Buna ziua.

Tata detine certificat handicap gr.I datat 14.10.2014. In luna decembrie asupra pensiei nu i s-a mai retinut 16% impozit, conform Codului Fiscal.

Am facut o solicitare la casa de pensii pt sumele retinute pt oct si nov.2014, dar s-a raspuns ca sumele au fost virate la ANAF si nu se poate regla.

Intrebare: cine are obligatia demersului? Tata -ca persoana interesata ori casa de pensii - ca organ care l-a retinut si virat?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Neimpozitare pensie ca urmare a gradului de handicap obtinut Taisa Taisa Buna seara :) De curand (oct 2014) tata a obtinut incadrare in gr.I de handicap (am toate parerile de rau pt aceasta situatie :( ) . Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicxon nicxon buna ziua, in luna oct. si nov.2009 am primit pensia diminuata,am mers la casa de pensii si am aratat ca nu am debite la fisc dupa care a incetat ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap accentuat permanent - impozit si cass sadrian sadrian DOMNULE COMANDANT, Col.(r), cu dosar de pensie, va rog sa-mi lamuriti urmatoarea situatie: sunt scutit de plata impozitului pe veniturile din pensie si a ... (vezi toată discuția)