avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Persoane cu handicap accentuat permanent - impozit si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Persoane cu handicap accentuat permanent - impozit si CASS

DOMNULE COMANDANT,

Col.(r), cu dosar de pensie, va rog sa-mi lamuriti urmatoarea situatie: sunt scutit de plata impozitului pe veniturile din pensie si a CAS-ului ca urmare a faptului ca sunt incadrat in categoria persoanelor cu handicap accentuat (gr.II) permanent, datorita mai multor afectiuni medicale dobandite in timpul si din cauza serviciului militar, unele cu risc inalt si foarte inalt. Sefului Sectiei Financiar-Contabile din M.A.Ap.N. mi-a comunicat ca incepand cu 01.01.2011 voi fi scutit de la plata impozitului si a CAS-ului pe veniturile din pensie. Cu toate acestea in lunile ianuarie si februarie 2011 mi s-a retinut din pensie suma de 164,00 Lei impozit si 118,00 Lei CAS contrar prevederile legilor in vigoare care ma scuteau de aceste impuneri. Mentionez ca impozitul a fost retinut pe toata perioada incepand cu decembrie 2009, intreg anul 2010 si lunile ianuarie si februarie 2011, cu toate ca din decembrie 2009 sunt incadrat in categoria persoanelor cu handicap accentuat (gr.II) permanent.
Cu speranta ca veti raspunde solicitarii mele, va multumesc.
22.02.2011.

Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 22:36, 22 Februarie 2011
Buna seara,

Aveti dreptate, domnule colonel, potrivit art. 68 ind. 1 Cod fiscal nu trebuia sa vi se retina impozit (insa din martie 2010, nu din decembrie 2009). Insistati cu sesizari la casa sectoriala de pensii a MAN.
Stimata Doamna Gabriela Pintea,

Am citit textul de modificare de dupa art 68. (Art. 68 indice 1).
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensiile de urmas sunt scutite de impozitul de 16%? cata_strophik2010 cata_strophik2010 De la data de 14 mai 2010 pensionarii care au grade de handicap beneficiaza de scutire de la plata impozitului de 16% pentru pensiile care depasesc valoarea de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit; pensie pentru limita de varsta de care beneficiaza o persoana incadrata in grad de handicap accentuat tavioro tavioro Buna ziua Sunt pensionata cu art 47,alin1.b) , legea 19/17.03.2000 incepand cu 1 ianuarie 2010.Pana in luna octombrie 2010 (inclusiv) mi s-a retinut impozit ... (vezi toată discuția)
Pensia de handicap nu exclude impozitul pe pensia de limita de varsta? alba777 alba777 Va rog frumos sa imi raspundeti daca la persoanele cu certificat de handicap gradul 2 , cu o pensie de limita de varsta de 1405 lei se ia impozit pe aceasta ... (vezi toată discuția)