Buna ziua
Sunt pensionata cu art 47,alin1.b) , legea 19/17.03.2000 incepand cu 1 ianuarie 2010.Pana in luna octombrie 2010 (inclusiv) mi s-a retinut impozit pe venit 16%. Incepand cu aceasta luna nu s-a mai retinut impozitul pe venit.
Era normal sa se impoziteze pensia in acest caz sau a fost o greseala ?
Va multumesc
Nu mai stiam cui am raspuns gresit in iulie anul acesta, dar banuiam ca o sa reveniti. Deci, in martie 2010 a fost adoptata Legea nr. 22/2010, act normativ care introducea art. 70 ind. 1 in Codul fiscal. Legea nr. 22/2010 a fost abrogata prin Legea nr. 76/2010.
Ce nu am avut in vedere in iulie este faptul ca Legea nr. 76/2010 a introdus in Codul fiscal art. 68 ind. 1, prevedere prin care persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de plata impozitului. Art. 68 ind. 1
Nu sunt venituri impozabile veniturile din pensii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat.
Prin urmare, de la intrarea in vigoare a Legii nr. 22/2010 nu trebuia sa vi se retina impozit.
Multumesc mult.
E prima oara cand pun aceasta intrebare; abia acum mi-am dat seama, cand am primit cuponul de pensie pe luna noiembrie.
Acum o sa fac o cerere sa-mi recuperez banii.