avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate in partida dubla sau simpla?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate in partida dubla sau simpla?

Buna ziua!
Am avut un SRL la care tineam contabilitatea, bineinteles, in partida dubla.
In a doua jumatate a anului 2014, am infiintat un PFA, pentru care am inceput sa cumpar documente aferente contabilitatii in partida simpla.
Pentru acest an, am citit ca pt PFA se poate opta sa-si tina contabilitatea in partida dubla.
Intrebare pentru doamnele sau domnii care cunosc ambele tipuri de contabilitate:
cum este mai indicat sa tin contabilitatea pe PFA?
Am programul de contabilitate in partida dubla pe calculator, insa nu stiu daca noul proiect referitor la contabilitatea in partida simpla nu inlesneste lucrurile de asa maniera incat este mai avantajos sa nu i-au in calcul acel program pe calculator?
Cine este in cunostinta de cauza, va rog sa imi spuneti o opinie.
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 17:30, 12 Ianuarie 2015
Contabilitatea in partida dubla implica mai multa munca, declaratii fiscale, bilant si implicit costuri mai mari pentru evidenta contabila.
Am citit ca pt PFA se face contabilitate dubla pana la nivel de balanta. Fara bilant.
In situatia in care voi fi angajata la propriul meu PFA si voi avea contabilitate simpla, nu mai fac declaratii?
PFA-ul care tine contabilitatea in partida simpla depune declaratia 220. declaratia 200, 112 daca are angajati si 600 daca plateste CAS.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre intreprindea individuala si microintreprindere OctaTudor OctaTudor Buna ziua As vrea sa imi deschid o forma de organizare si nu ma pot decide care este mai avantajoasa .Intreprinderea individuala sau ... (vezi toată discuția)
pfa cu impozitare reala Thanis Thanis Am un PFA cu impozitare reală din iunie 2011. Am plătit Impozt conform cu declaraţia de venit estimat pe 15 iunie, 15 septembrie şi15 decembrie 2011 . ... (vezi toată discuția)
Declaratii si contabilitate pentru asociatie nonprofit sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti care sunt declaratiile fiscale pe care trebuie sa le depuna o asociatie non-profit care are ca obiect de activitate asigurarea ... (vezi toată discuția)