avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

buna seara, v am mai scris acum cateva luni...........am avut un scandal cu viitoarea mea soacra,a venit la mine acasa,a inceput sa dea cu pumni in geamuri,eu atunci am chemat politia,a primit o amenda apoi dupa vreo 2 luni un alt incident ,intorcandu ma de la gradinita cu fiica mea,la o trecere de pietoni mi a venit langa masina soacra mea ...si fosta sotie a prietenului meu,adresandu mi cuvinte urate,facandu ma in toate felurile.eu m am dus la politie,am spus,a ramas sa ma cheme dar nu m au chemat.v am cerut sfatul si m am dus si am facut o plangere penala,ducand si un martor,am fost audiata iar acum am primit acasa o instintare in care imi spun ca avem dosar penal toate 3,..eu acum ma intreb, cum se poate asa ceva,eu aia facuta in toate felurile si cu dosar penal.intrebarea mea este.ce trebuie sa fac acum??va rog dati mi un sfat ca eu inebunesc,deja nu mai pot
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 19:56, 13 Iunie 2009
cel mai bine este sa va luati un aparator(avocat) si sa descoperiti impreuna studind actele dosarului, cum ati ajuns din parte vatamata- invinuita.
se pare ca si ele v-au facut vreo plangere penala.
greu de zis ce se intampla, atata timp cat nu cunoastem dosarul.



av.m.vasilescu
Ce se spune in aceea instiintare, de ce sunteti acuzata?
Eu zic sa mergeti sa vedeti acuzatiile ce vi se aduc, dar nu singura , ci impreuna cu un avocat.
multumesc.chiar o sa merg,nu se poate asa ceva..........de fapt la ce sa ma mai astept
#-o
Cel mai bine ar fi sa vedeti despre ce fel de dosare este vorba si ce acuzatii vi se aduc pentru ca ulterior sa luati masurile ce se impun pentru a rezolva situatia.Intrebarea formulata de dvs.este in acest moment prematura.
Interesati-va care e incadrarea juridica a faptei , iar daca e incidenta plangerea penala prealabila , intrucat , din punctul meu de vedere , acest conflict famlial a fost adus in fata institutiilor de stat existand posibilitatea de a evita o asemenea situatie , sa o retrageti, sa stingeti astfel acest diferend.

Recomand aceeasi modalitate si celorlalte parti vatamate.

Bine ar fi ca toate problemele familale sa fie rezolvate cu discretie , insa , in anumite contexte, pare ca acest lucru nu e posibil.

Consider ca , in cauza prezentata , existand o situatia tensionata, conflictuala , probabil neexistand intelegere si suficienta comunicare , aceste raporturi , au ajuns , intr-un final, in fata agentilor de politie.

Asa incat , va recomand , daca considerati ca e cu putinta, sa aveti o intrevedere in care sa aduceti in discutie toate problemele care va preseaza , sa identificati care ar fi cauzele acestora ,si sa gasiti o solutie de a iesi din impas.
Oricum , odata retrasa plangerea , aceasta e totala , definitiva si neconditonata (nu se mai poate reveni) opereaza in rem (asupra tuturor persoanelor ), numai impacarea e una personala (poate opera in cazul unor participanti la activitatea infractionala , iar in cazul altora nu).
Succes.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie ContSters123185 ContSters123185 ieri am fost chemat la politie sub pretextul ca o fosta colega ma acuza ca prin e/mailuri trimise ei personal si la fostul meu loc de munca o insult si o ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala ??? khalima khalima as avea o intrebare, va rog, daca se poate ... pt un vecin necajit. Am un vecin mai in varsta care tot e sacait de alt vecin prin diverse plangeri la politie ... (vezi toată discuția)
Calomnie,denigrare,declaratie mincinoasa tib71stef2008 tib71stef2008 In urma cu un an jumate am fost reclamat de un nr .de pers.ca as fi facut ceva(mai multe)fara dovezi (cu toate ca sustineau ca au),am fost dus la ... (vezi toată discuția)