avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajata insarcinata cu probleme cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajata insarcinata cu probleme cu angajatorul

Buna ziua,
Sunt insarcinata in 16 saptamani si am probleme cu angajatorul.Lucrez intr-un post de conducere si tocmai am fost informata ca voi fi retrogradata la postul de agent vanzari si imi va fi scazut salariul cu 500 lei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Este legal ca angajatorul meu sa imi cresca programul de lucru de la 8 ore 30 min la 10 ore in conditiile in care am dus adeverinta care atesta starea de graviditate si am fost si la medicina muncii(trimisa de manager).nu am posibilitatea de a sta pe scaun.Ce pot face in aceasta privinta?
2.Poate angajatorul sa imi modifice functia si salariul fara ca eu sa semnez un act aditional ?Exista vreo posibilitate sa nu primesc bonus din vanzari pentru cele 14 zile lucrate in decembrie?
3. La calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului,se ia in calcul si bonusul din vanzari?Mentionez ca bonusul din vanzari se vireaza pe cardul de salariu la sfarsitul fiecarei luni.
4.Pentru a ajunge la magazin schimb 3 mijloace de transport in comun si dureaza aproximativ 1 ora si 50 minute.Pot face ceva in privinta asta?Cand am fost mutata nu s-a tinut cont de distanta pe care trebuie sa o parcurg pentru a ajunge la servici.Mentionez ca au o locatie mai aproape de domiciliul meu,insa acolo mai este o colega insarcinata,tot director de magazin care nu are nici un fel de problema cu managerul,dar care de asemenea lucreaza ore suplimentate.
5.Care sunt drepturile si obligatiile mele fata de angajator tinand cont de stare in care ma aflu?
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Legea maternitatii Andreea2015 Andreea2015 Buna ziua.Sunt angajata in cadrul unei companii de telecomunicatii din 20 februarie 2014.Incepand cu data de 01 octombrie am fost promovata la functia de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru femeie insarcinata...... Letycia Letycia Buna ziua , Am si eu niste nelamuriri , sunt insarcinata trim. I , am anuntat angajatorul in scris despre starea mea . Progamul meu de lucru este de 8h pe ... (vezi toată discuția)
O angajata gravida poate sa refuze indeplinirea atributiilor conform fisei postului? Rocsanne Rocsanne Buna seara, Spuneti-mi, va rog, ce se poate face in cazul in care o angajata care instiintat firma ca este insarcinata profita de aceasta stare si nu-si mai ... (vezi toată discuția)