avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensie anticipata + insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensie anticipata + insotitor

Buna ziua,
Sunt angajata asistent personal pentru o persoana cu handicap grav.
Intrucat am 40 ani vechime pot iesi la pensie anticipat fara penalitati.
Care sunt pasii care trebuie sa-i urmez pentru a rezolva aceasta problema?.
Persoana cu handicap ar dori sa opteze pentru indemnizatie , daca se mai aplica aceasta optiune.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:35, 14 Ianuarie 2015
Dvs. solicitati pensionarea iar persoana cu handicap solicita indemnizatia pentru insotitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie DutuA DutuA Buna ziua,daca sunt insotitor pt peroana cu handicap gr 1 si sunt angajata la primarie ca insotitor,peroana cu handicap mai are drepul la indemnizatie inafara ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap palsecam palsecam Buna ziua, Mama mea este, din anul 2000, persoana cu handicap grav, gr. I, cu asistent personal. Doreste sa renunte la asistent si ar vrea sa stie daca, in ... (vezi toată discuția)
Asistent personal persoana cu handicap grav ADINABODESCU ADINABODESCU Sotul meu are o epilepsie.De la comisia de expertiza i se da certificat de handicap grav gradul 1 cu insotitor.Intrebarea mea este daca este obligat sa aiba ... (vezi toată discuția)