In aprilie 2014 s-a emis o hotărâre de srabilire domiciliu cei doi minori de 6 si 9 ani la mama. La o luna, cel mare, de 9 ani, si-a luat casa in spate si s-a mutat la mine, eu suportand toate cheltuielile cu el, in plus refuzând prezenta mamei din motiv ca ii aplica rele tratamente. In septembrie am facut apel dar a fost refuzat la începutul lui 2015.
Ce trebuie sa fac sa stabilesc domiciliul minorului la mine unde locuieste de 10 luni statornic, eventual si al fratelui sau de 6 ani căruia mama ii interzice sa petreacă timp cu noi, si sa regularizez pensia de plata la care am fost determinat, tinand cont ca ea nu a suportat nici o cheltuiala cu copilul cel mare, cel mic fiind la gradinita neavând asa mari nevoi, dar fosta sotie insistand sa-i plătesc pensie chiar daca copilul sta la mine?
Răspunsurile voastre sunt importante pentru mine!
Va multumesc!
O noua actiune in instanta avand ca obiect stabilire domiciliu minorul mai mare si pensia pt cel mic, eventual si domiciliu pentru cel mic ori program de relatii personale.
Am depus 2 ordonante presidintiale, una la fiecare copil, ca nu eram in termen la prima sa cer domiciliul celuilalt, care erau cefute pana la solutionarea irevocabila a dosarului atacat prin apel. Fac referire la ele? Pot cere in noua actiune folosirea dovezilor si audierilor din cadrul ordonantelor? Sau depun iar toate dovezile?
Multumesc anticipat!
Nu aveti ce face cu ordonantele ca dvs trebuie sa aveti masuri definitive si nu provizorii.
Introduceti o noua actiune referitoare la ambii minori, timbrati cererea, indicati dovezile pe care va sprijiniti actiunea (o parte le puteti folosi in noul dosar, dar sunt necesare si dovezi noi - de ex faptul ca minorul locuieste cu dvs, dovezi ca nu vi se permite a lua legatura cu celalalt copil etc) si binenteles temeiul de drept al cererii.
Modificarea masurilor luate cu privire la copil Art. 403
In cazul schimbarii imprejurarilor, instanta de tutela poate modifica masurile cu privire la drepturile si indatoririle parintilor divortati fata de copiii lor minori, la cererea oricaruia dintre parinti sau a unui alt membru de familie, a copilului, a institutiei de ocrotire, a institutiei publice specializate pentru protectia copilului sau a procurorului.