avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sanctiunea incadrarii gresite in temeiul vechiului cod ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sanctiunea incadrarii gresite in temeiul vechiului cod de procedura civila

Buna seara, am o nelamurire. In cazul in care o persoana a facut contestatie in anulare in baza vechiului cod de procedura civila, cand legea aplicabila este noul cod de procedura, instanta va proceda, din oficiu. la judecata in baza corectei legi aplicabile, sau este posibil sa respinga contestatia ca inadmisibila pe acest motiv, respectiv, gresita indicare a temeiului legal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:32, 12 Ianuarie 2015
Instanta trebuie sa incadreze sub aspect procedural actiunea pentru a stabili legea aplicabila.
De principiu, nu se poate respinde pentru o incadrare juridica gresita a actiunii pe dreptul procesual civil aplicabil, asa cum nu o poate judeca pe vechea lege daca este aplicabila noua lege.

Insa, partea adversa poate invoca diverse aparari...privind gresita calificare a cererii deduse judecatii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de declarare disparitie! barbueleonoira barbueleonoira Admite excepţia inadmisibilităţii. Respinge cererea ca inadmisibilă. Cu apel în 30 de zile de la comunicare.la ce e refera am depus o cerere de disparitie ... (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila atacata cu recurs Trosan Trosan Buna ziua , Avem o hotarare definitiva si irevocabila ce a fost acum atacata cu recurs , in fapt in prima instanta am avut o solutie favorabila ce putea fi ... (vezi toată discuția)