Buna seara.
Va rog frumos..am si eu o problema si prea stiu cum pot sa o rezolv.
Sint stabilit in strainatate, si am cartea de identitate expirata. Problema este ca in momentul de fata detin um pasaport temporar.
Stiu ca solutia cea mai simpla este obtinerea unei procuri de la consulat, pe care sa o trimit in tara iar cineva sa imi faca buletinul... numai ca Marea mea problema este ca nu mai am pe nimeni, absolut nimeni in tara care poate face acest lucru.
Intrebarea mea este... in aceasta situatie ce se poate face?..sau daca se poate face ceva?
Va multumesc anticipat
Pentru cartea de identitate nu, n-aveti cum sa o obtineti fara dovada unui spatiu de locuit - al dvs. sau al altcuiva care sa va dea consimtamant de primire in spatiu.
Inteleg ca ca aveti pasaportul in termen, puteti rezolva la consulat ca sa intrati in legalitate. Va puteti face pasaport simplu electronic cu valabilitate 5 ani sau pasaport pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate - asta desigur daca locuiti si munciti acolo cu forme legale.
Cu placere :)
Cautati pe site-ul ambasadei Romaniei din tara unde sunteti, la Servicii consulare. Aveti acolo toate detaliile + informatii suplimentare (daca e cazul de programare etc.).
Urgență
Iulia Ava
Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)