avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate fara un contract de proprietate in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate fara un contract de proprietate in Romania

Buna seara tuturor!Problema mea este urmatoarea: stau in Italia de vreo 7 ani,in Romania nu mai am nici o proprietate,sau vreo posibilitate de a ma lua cineva in spatiu pentru ca sa imi pot face cartea de identitate(pasaport)...am nevoie de ea fiind inca un cetatean roman ca sa ma pot deplasa(muta) in Europa ...Cum trebuie procedat?Pot sa imi rezolv problema prin intermediul consulatului roman la Roma?expirate si cartea de identitate si pasaportul...Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:39, 11 Mai 2015
Daca tot nu locuiti si nu aveti de gand a va stabili in Romania va indic a solicita de la ambasada/consulat, un pasaport CRDS. Din moment ce declarati ca nimeni nu este dispus a va lua in spatiu iar dvs. nu posedati vreo proprietate in Romania singura solutie daca insistati sa aveti neaparat o carte de identitate este aceea de a solicita o carte de identitate provizorie pe care o luati de la ultimul domiciliu din Romania. Pe baza cartii provizori si a certif.de nastere solicitati pasaport.
Nu stiu daca (si nu cred ca) i se poate face pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate fara sa aiba ori carte de identitate ori pasaport in termen de valabilitate.
Ar fi bine sa intrebati, FodorLeonard, la consulatul cel mai apropiat si sa ne spuneti si noua ce raspuns primiti, sunt multi romani pe dincolo in situatia dvs.

Singura solutie pare cea spusa deja, sa veniti in tara sa va faceti CI provizorie + pasaport iar daca locuiti si munciti cu forme legale in Italia puteti cere pasaport CRDS. Aduceti cu dvs. actele si documentele enumerate aici:
[ link extern ]

Cititi acest topic, l-a deschis cineva in aceeasi situatie cu dvs.:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Buletin de identitate carmenx carmenx Buna ziua. Buna ziua. As avea o intrebare, va rog. Nepotul meu, in varsta de 16 ani locuieste in Italia din 2010, de la varsta de 10 ani. Detine pasaport ... (vezi toată discuția)