avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Psihologie judiciară Cum poate fi convinsa o persoana ca are nevoie de ...
Discuție deschisă în Psihologie judiciară

Cum poate fi convinsa o persoana ca are nevoie de tratament de specialitate?

De un an de zile sunt hartuita, calomniată si ameninţata de o familie în care au fost multiple conflicte de buna relaţionare, inclusiv 2 iniţiative de divorţ din partea ei. Ambii, diagnosticaţi iniţial ca anxioşi – depresivi, acum prezintă şi evidente simptome paranoice: orgoliu excesiv determinat de hipervalorizare, exces de autoapreciere. Ambii suferă atât de megalomanie (mania grandorii) cat si de mania persecuţiei. Ea a făcut plângeri neîntemeiate atât la politie cat si la parchet si m-a ameninţat ca va face in continuare demersuri pentru a primi diverse controale si că va face tot posibilul să mă discrediteze. Toate acestea, au apărut ca urmare a faptului ca am vrut sa ii angajez soţul care, a fost suspectat ca, necăsătorita fiind şi cu o situaţie economico-financiara demna de invidiat ar fi interesat de mine şi ca eu as fi interesată de el ca bărbat şi nu ca simplu angajat. De altfel, ambii nu pot dovedi că au venituri minime si stabile pentru un trai decent, dar ea, a avut bafta unor moşteniri consistente, care le-a investit numai in haine, bijuterii şi bunuri de larg consum, fara a sti sa le gestioneze şi să facă investitii rentabile. Menţionez ca, toate bunurile sunt numai pe numele ei si, cu toate că el, care este de altfel o persoană inteligentă, frustat de eşecurile pe care le-a avut in ultima perioada din cauza ei - nu sunt sigurul angajator cu care a avut probleme din cauza ei - a devenit suspicios şi mi-e frica ca oricand, in contextul în care nevasta il amenintă sau il da afară din casa (nu pentru prima oara) acesta ma poate oricand agresa, deoarece ea, ii reporseaza sistematic ca toate se intampla numai din cauza mea.
Cum pot fi convinşi ca au nevoie de tratament de specialitate?
Ce pot face pentru a combate suspiciunile acesteia si a aplana conflictul?
Nicio persoana nu poate fi convinsa ca are nevoie de tratament de specialitate, dupa cum niciun medic nu poate fi convins ca sta de vorba cu o persoana bolnava.
Am invitat-o la discutie si pe doamna Laura Saed, psihoterapeut.

Gabriela Pintea
Binenteles ca fac tot posibilul sa patrez distanta, din pacate nu pot ramane indiferenta la acuzatiile care mi se aduc fac pentru care raspund corepunzator la orice provocare. Nu am inteles totusi ce legatura ati vazut intre cazul meu si cel prezentat. Va multumesc oricum pentru mesaj.
Multumesc doamnei Gabriela Pintea pentru initiativa de a invita si un psihoterapeut la discutie.
Din punctul meu de vedere nu aveti cum sa convingeti, ci doar sa o ignorati, pentru ca demersurile persoanei sunt reralizate special de a va aduce in situatia de crea probleme de orice natura. Atata vreme cat veti reactiona atata vreme va cauta sa va atace.
QCERT a scris:

Binenteles ca fac tot posibilul sa patrez distanta, din pacate nu pot ramane indiferenta la acuzatiile care mi se aduc fac pentru care raspund corepunzator la orice provocare. Nu am inteles totusi ce legatura ati vazut intre cazul meu si cel prezentat. Va multumesc oricum pentru mesaj.

Legatura este una singura si foarte importanta.Ati intrat singura in belea ca si femeia care a acceptat sa mearga la acel barbat si dupa ce mergeti in continuare pe aceiasi linie,intrebati si probabil,va intrebati ce si de ce vi se intampla.Mai mult,riscati in a va pronunta in privinta unor"diagnostice"medicale neavand specializarea necesara.Site-ul acesta este de public si prin afirmatiile respective,daca personajul in cauza le citeste,riscati si o eventuala plangere pentru calomnie.Nu va acuz de nimic,ati vrut sa faceti un bine,probabil l-ati si facut pana la o limita.Singura dvs.problema este sa scapati de aceasta situatie si sa va aparati in plangerile formulate.Eu cred ca dvs.,dorind in mod gresit sa mergeti mai departe cu acest bine,amplificati tensiunile deja existente.Imi cer scuze daca parerile mele au deranjat,dar in viata este bine intotdeauna sa mergeti pe cea mai simpla cale.
Am o mare stima si un mare respect fata de d-na consilier Pintea,pe care o respect personal din mai multe motive,dar nu cred ca trebuia solicitata parerea unui psihoterapeut pe niste "diagnostice"pronuntate de un novice si nici pe baza unei singure pareri legat de cele petrecute,dar este opinia d-sale pe care o respect.Treaba este mult mai simpla si chiar usor cinica,scapati de sot si veti scapa si de sotie.
In rest,numai bine

Alte discuții în legătură

Hartuire broasca maria broasca maria am avut o relatie timp de 3 ani,in octombrie 2008 neam despartit de atunci si pana acum am mai tinut legatura vizitandune dar acum am hotarat sa inchei ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului de a studia si amenintare cu moartea LAURA-ELENA LAURA-ELENA De cateva zile ma ameninta o doamna despre faptul ca eu si sotul acesteia avem, in viziunea ei, o relatie extraconjugala. Precizez ca noi doi suntem colegi ... (vezi toată discuția)
Acuzat de proxenetism fara dovezi. ajutor va rog comana comana Buna ziua,un ajutor va rog sau pur si simplu o perere.Viitorul meu sot a avut o disputa cu un vecin(discutii ca intre vecini),ulterior s-a sesizat politia sa ... (vezi toată discuția)