avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare somer la propria firma nou infiintata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare somer la propria firma nou infiintata

buna ziua,
sunt somer si am 61 de ani.doresc sa deschid o firma si sa imi fac si angajarea la aceasta firma.
intrebarea mea este daca in aceasta situatie beneficieza firma de prevederile legii nr. 76/2002 actualizata, Art.85,(5), care prevede acordarea unei sume egale cu ISR?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:06, 13 Ianuarie 2015
1. Da, puteti beneficia de prevederile art.85 din Legea 76/2002, deoarece aceasta nu interzice sa beneficiati de aceste prevederi daca va angajati la propria firma.

2. Luati legatura si cu Agentia de Somaj sa procedati cum este legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana peste 45 de ani iuliana_gradinaru iuliana_gradinaru Va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune: pot angaja o persoana peste 45 de ani si pot beneficia de subventie conform Legii76, in situatia in care si-a incetat ... (vezi toată discuția)
Angajare somer peste 45 ani violeta54 violeta54 Buna ziua Vreau sa angajez un somer peste 45 ani si beneficiez de subventii din partea. statului. Cautand sa ma informez am gasit Legea 250/2013 prin care ... (vezi toată discuția)
Cim pentru o persoana cu varsta de peste 45 de ani adria05 adria05 As dori sa stiu care sunt pasii care tb urmati pt angajarea unei persoane peste 45 ani , pt a beneficia de cei 500 ron acordati societatii?va multumesc. (vezi toată discuția)