avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Constatare defect pantofi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Constatare defect pantofi

Buna ziua!
Am cumparat o pereche de pantofi samabata, iar duminica am observat ca au un defect si ii-am dus la magazin. Au zis ca vor fi trimisi la constatare si ma vor suna. Luni am primit telefon de la magazin sa vin sa imi iau pantofii deoarece managerul a zis ca nu se poate face nimic pentru ca tapla este consumabilla. Angajatele care m-au contactat mi-au zis ca au fost certate pentru ca au peimit produsul pentru a-l trimite spre constantare. Am cerut sa vorbesc cu acest manager sau cu cineva dar toti refuza.
As dori sa stiu daca se poate face ceva in legatura cu aceasta problema.
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
Amelias, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:53, 13 Ianuarie 2015
Vedeti discutia de mai jos. E posibil sa va ajute.

www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc. Eu nici macar nu doresc restituirea banilor, ci repararea pantofilor. Macar trimiterea lor spre constantare.
Explicatia primita de dvs nu o consider corecta. Chiar daca talpa ar fi consumabil acesta nu se consuma peste noapte. Discutati de pe o pozitie hotarata notificand faptul ca ori se rezolva amiabil in cel mai scurt timp ori se rezolva prin protectia consumatorului.
Multumesc de raspuns. Din pacate, nu am cu cine sa vorbesc. Managerul refuza total sa fie contactat sau sa imi ofere datele de contact ale altcuiva. Din cate stiam , si consumabilele (incarcatoare, casti) au termen de garantie. Mai mic, dar au.
Daca defectul este vizibil, evident etc. reclamati-i la ANPC, cum adica talpa este consumabila? Ca doar n-ati dansat de sambata pana duminica moonwalk ca Michael Jackson :)
Garantia pentru incaltaminte nu este prevazuta in mod expres insa comerciantul nu este absolvit de raspundere daca vinde produse slabe calitativ. Trebuie sa aiba la produse certificat de conformitate.
Firmele de renume acorda garantii chiar si mai mari de 2 ani (cu respectarea conditiilor de intretinere, desigur).
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Garantie incaltaminte 30 sau 60 zile cyan cyan Legea 449/2003 Art. 17. - Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate [b]în termen de două luni de la data la care a ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorilor - cizme dezlipite la putin timp dupa cumparare danabunea danabunea Buna ziua. Am urmatoarea problema: in 22.12.2011 am cumparat o pereche de cizme cu 115 lei. Intradevar nu sunt din piele, dar pretul nu e mic. Ieri a inceput ... (vezi toată discuția)
Garantie incaltaminte simona2006 simona2006 Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, o parere. Acum aproape o luna mi-am cumparat o pereche de pantofi de piele din magazinul CCC din ... (vezi toată discuția)