avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme hartuire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme hartuire

Buna ziua,

Problema clasica, insa chiar nu stiu cum sa actionez, sper sa ma puteti sfatui :

-fostul prieten, cand i-am spus ca o terminam m-a amenintat cu un cutit (in casa in care stateam impreuna in chirie), ziua urmatoare mi-am strans cat am putut din lucruri si i-am zis ca am plecat in alt oras cu niste probleme de sanatate.
-a trecut o luna de atunci, eu m-am intors in oras insa el nu stie, amenintari prin mesaje, la telefon, agasare continua cu telefonul ( telefonul de firma) si agasarea alor mei si a prietenilor mei cu mesaje de amenintare, telefoane, etc.
- cat am fost impreuna, el a facut un credit pe numele lui de 7500 de lei, acum ma tot bate la cap ca l-am lasat cu datorii ( sunt doar imputernicita pe cont, nu am alta calitate ) si ma ameninta ca va merge la mine la serviciu si va face scandal si imi va strica imaginea, ca ii va stresa in continuu pe ai mei, si pe toti din jurul meu pana ma intorc la el.
- nu am nicio pretentie decat sa ma lase in pace, insa sunt dispusa sa merg cat de departe ca sa nu mai aud de el si sa nu ma mai poata contacta niciodata.
- ordinul de restrictie este realizabil? Sau care ar fi varianta cea mai ok???

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: MRan , utilizator 14:10, 11 Mai 2015
In cazul dvs. ar trebui sa formulati o plangere penala la politie impotriva fostului prieten pentru savarsirea infractiunilor de amenintare, santaj, hartuire si vatamare corporala daca este cazul.
Pentru faptele comise aveti dreptul de a depune plangere penala insa va trebui sa se dovedeasca ceea ce sustineti in plangere.
Buna ziua,

Va multumsc mult pentru raspuns, insa cum s-ar putea dovedi faptele? cu martori?? ale dovezi inafara de marturii nu cred ca pot avea, dar foarte multe SMSuri de amenintare. FOARTE multe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face ceva pentru a stopa șantajul și jignirile care îmi sunt adresate pe facebook? Crisa30 Crisa30 De luni de zile sunt santajata si ofensata de fosta amanta a sotului pe facebook ,Nu de multe ori ne-a distribuit fotografiiile public cu mii de cuvinte urate ... (vezi toată discuția)
Sunt hartuita telefonic de un individ pe ca nu il cunosc!!!! si de ceva timp a inceput cu agresiuni!!!! iuliana2466 iuliana2466 Buna ziua din nou. In intrebarea anterioara am spus ca sunt hartuita telefonic de un individ care acum il hartuieste si pe sotul meu ( noi locuim separat) , ii ... (vezi toată discuția)
Hartuire danutzella danutzella Buna ziua. Va implor, ajutati-ma! Ma confrunt cu o foarte mare problema. M-am despartit de prietenul meu care la ora actuala imi trimite mesaje de santaj, cu ... (vezi toată discuția)