avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Calculul politei RCA pentru un proprietar fara carnet ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Calculul politei RCA pentru un proprietar fara carnet de conducere

buna ziua!
poate s-a mai discutat, dar stie cineva cum se face calculu pt polita RCA cand proprietarul nu are permis auto avand in vedere ca se cere experienta in trafic al proprietarului. nu prea are legatura experienta soferului cu pretul politei avand in vedere ca asiguram masina, masina care poate fi condusa de 'nspe mii de soferi.#-o
Cel mai recent răspuns: alexpop26 , utilizator 22:25, 26 Aprilie 2021
Sunt in aceiasi situatie cu dvs. asa ca o sa va spun cum am procedat eu. In cazul meu, sotia care nu are permis este proprietara masinii. In momentul incheierii politei, la data dobandirii permisului, introduc data cand am dobandit eu permisul (eu fiind cel ce utilizeaza masina). Oricum programul electronic prin care achizitionez polita nu imi permite sa las rubrica necompletata si nici nu are optiunea "fara permis". Acest aspect ,care nu stiu cat este de ok, se datoreaza modului gresit in care se incheie la noi politele de raspundere civila. In mod normal fiecare conducator auto ar trebui sa aiba polita RCA incheiata in numele sau, nu in numele masinii, pentru ca responsabil de prejudiciul creat unor terti este faptuitorul si nu proprietarul masinii.
Se ia in seama varsta proprietarului autoturismului si atat.
De aceea multi tineri au cumparat pe numele parintilor masina.
Sunt agent de asigurari la un broker . Nu conteaza daca propietarul are permis sau nu . Nu se acorda reduceri , in acest moment , in functie de vechimea permisului de conducere . Daca propietarul nu are permis va recomand sa inscrieti in rubricile obligatorii luna si anul cand se emite asigurarea ( ex: 01.2015 pentru luna ianuarie sau daca solicitati o polita in august - 08.2015. Va recomand sa luati legatura cu un agent autorizat sau broker , intrucat in acest moment site-urile online nu mai acorda nici un fel de reduceri si unele au si pacalit clientii
buna stie cineva cum sa fac asigurare dar problema e ca eu nu am permis am doar L

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca 2010 tarife reduse . FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , Am o situatie neclara , datorita preturilor ridicate din acest an si vazand costurile politelor RCA pentru pensionari am decis ca autoturismul ... (vezi toată discuția)
Plata asigurare auto obligatorie Adi Lungu Adi Lungu Buna seara. Proprietarul unui autoturism nu are permis auto. Autoturismul este incredintat, spre folosinta unei rude cu permis. La incheierea politei auto ... (vezi toată discuția)
Vrea să fac rca pe numele unuia din utilizatori. În cazul unui eveniment, poate respinge asigurătorul despăgubirea din această cauză? Stefan Alexandroae Stefan Alexandroae Buna ziua , voi achiziționa un autoturism nou , pe numele meu. Eu nu am mai avut autoturisme deținute în proprietate , fostul autoturism a fost înscris pe ... (vezi toată discuția)