avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata asigurare auto obligatorie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata asigurare auto obligatorie

Buna seara. Proprietarul unui autoturism nu are permis auto. Autoturismul este incredintat, spre folosinta unei rude cu permis. La incheierea politei auto obligatorii se va tine cont de persoana care, efectiv, conduce autoturismul? Intreb, pentruca diferenta de pret a politei este consistenta. Multumesc pentru orice eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 01:38, 20 Februarie 2018
Contractul RCA se incheie pe numele proprietarului din talon
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdata, asigurarea RCA se face pe autoturism in numele propietarului, indiferent daca este sau nu conducator auto.
Multumesc, am inteles. Ma intreb, insa, care este rostul acelei rubrici din formular, cu privire la datele utilizatorului (nume, CNP, data permisului auto).
Reprezinta o perioada de tranzitie a modului de calcul pentru RCA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul politei rca pentru un proprietar fara carnet de conducere costynav costynav buna ziua! poate s-a mai discutat, dar stie cineva cum se face calculu pt polita RCA cand proprietarul nu are permis auto avand in vedere ca se cere ... (vezi toată discuția)
Vrea să fac rca pe numele unuia din utilizatori. În cazul unui eveniment, poate respinge asigurătorul despăgubirea din această cauză? Stefan Alexandroae Stefan Alexandroae Buna ziua , voi achiziționa un autoturism nou , pe numele meu. Eu nu am mai avut autoturisme deținute în proprietate , fostul autoturism a fost înscris pe ... (vezi toată discuția)
Talon si asigurari auto cosmina95 cosmina95 Am o nelamurire, tatal meu a decedat anul trecut iar talonul si asigurarea masinii sunt trecute pe numele lui. Pot face asigurarea pe numele mamei mele fara sa ... (vezi toată discuția)