avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exploatat suprafata arabila abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exploatat suprafata arabila abuziv

Buna ziua,
Mama mea are o suprafata de 0,25 ha pamant arabil, care din 2009 este lucrata de o firma agricola fara acordul ei scris sau verbal, (nu existe contract de arenda). Suprafata de pamant mentionata face parte dintr-o tarla de cateva sute de hectare, lucrata de firma arendas.
In acest caz firma care a lucrat pamantul nu i-a dat nici bani, dar nici produse. Am avut numeroase discutii cu reprezentanti ai firmei arendas. De fiecare data am primt promisiuni ramase neonorate.
Impozitul pentru suprafata agricola este platit la zi de catre mama mea.
Demersul in justitie nu-l iau in calcul deoarece mama are o pensie de 200 roni (numai daca cheltuielile de judecata si onorariul avocatului sunt modice-o gluma evident) si nu fac referire la timpul de rezolvare al dosarului in instanta.
Ce alta cale de solutionare ar fi pentru rezolvarea acestei probleme?
Pot face plangere penala?
Cel mai recent răspuns: Broker_star , utilizator 09:12, 15 Ianuarie 2015
Broker_star a scris:

Buna ziua,
Mama mea are o suprafata de 0,25 ha pamant arabil, care din 2009 este lucrata de o firma agricola fara acordul ei scris sau verbal, (nu existe contract de arenda). Suprafata de pamant mentionata face parte dintr-o tarla de cateva sute de hectare, lucrata de firma arendas.
In acest caz firma care a lucrat pamantul nu i-a dat nici bani, dar nici produse. Am avut numeroase discutii cu reprezentanti ai firmei arendas. De fiecare data am primt promisiuni ramase neonorate.
Impozitul pentru suprafata agricola este platit la zi de catre mama mea.
Demersul in justitie nu-l iau in calcul deoarece mama are o pensie de 200 roni (numai daca cheltuielile de judecata si onorariul avocatului sunt modice-o gluma evident) si nu fac referire la timpul de rezolvare al dosarului in instanta.
Ce alta cale de solutionare ar fi pentru rezolvarea acestei probleme?
Pot face plangere penala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda intre doua persoane fizice AlinaMarinFlorea AlinaMarinFlorea Buna ziua, as dorii sa stiu daca pot face un contract de arenda doua persoane fizice.Trebuie neaparat sa ai firma ca sa poti lua in arenda pamant?Ar exista ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract arenda si legalitate insusire subventie arlandh arlandh :Buna dimineata! Tatal meu a decedat in anul 2001. Mostenire: 8,55 ha teren arabil si 0,74 ha pasune. Mostenitori: eu si mama. Nu am efectuat succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Teren agricol dritaS dritaS buna ziua,am unteren agricol de 3ha din care pe titlu de proprietate scrie 2,4 fanate si 0,6 arabil . Terenul e dat in arenda din 2011 si este integral lucrat ... (vezi toată discuția)