avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am venituri independente, imi poate fi intrerupta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am venituri independente, imi poate fi intrerupta indemnizatia de crestere a copilului?

Sotia mea a lucrat legal, ca educatoare inainte de a ramane gravida si acum beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului, dar ea mai are activitati independente, castiga bani ca freelancer din marketing online ( google adsense ) si vrem sa stim daca riscam sa pierdem aceasta indemnizatie din cauza acestor venituri independente
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 13 Ianuarie 2015
OUG 111/2010, modificata de Legea 126/2014, permite ca persoana care beneficiaza de indemnizatie pentru concediu crestere copil sa realizeze venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 3.000 intr-un an calendaristic.
De cand are activitati independente, intrucat Legea nr.126/2014 a intrat in vigoare la data de 27 septembrie 2014 ?

Prin acest act normativ, s-a dat posibilitatea ca persoanele aflate in CCC sa realizeze venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic, fara a se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si venituri complementare CDE1407 CDE1407 Buna ziua Ma pregatesc cat de curand sa intru in concediu ingrijire copil. Vreau sa stiu daca mai pot inregistra venituri din activitati suplimentare (de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in perioada crestere copil confidential confidential La multi ani! Buna ziua, In data de 21 Decembrie 2014 mi s-a suspendat contractul de munca pentru concediul ingrijire copil in urmatorii 2ani. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - venituri din drepturi de autor sub 3000 lei/an medellin medellin Buna ziua sotia mea, studenta la zi la o facultte de stat, urmeaza sa depuna dosarul pentru indemnizatia de crestere copil pentru 2 ani. Din 2014 lucreaza ... (vezi toată discuția)