avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare apartament cu drept de abitație viageră
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare apartament cu drept de abitație viageră

Bună ziua. Am un apartament pe care doresc să îl vând cu drept de abitație viageră, numai unei persoane juridice (de pildă, unei agenții imobiliare). Mai doresc să pun condiția ca firma (indiferent de evoluția în timp a acesteia) să nu poată, în nicio formă, înstrăina (vinde) apartamentul decât după moartea mea. Cum mi s-ar putea garanta această ultimă dorință ?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 20:16, 13 Ianuarie 2015
De de doriți sa faceți acest lucru? O societate ar cumpăra apartamentul numai daca l ar putea folosi insa cum doriți dvs ar avea doar nuda proprietate ce nu i ar folosi. Daca cumpara o persoana fizica era mai fezabil.
O firmă imobiliară este mai sigură. Ea poate investi pentru viitor. Mai ales dacă ar cumpăra la un preț avantajos, evident. Vânzarea către o persoană fizică necunoscută este riscantă, se cunosc multe cazuri de abuz. Dar, întrebarea mea a fost cum mi se poate garanta dorința de a nu putea înstrăina decât după decesul meu.
O societate nu poate achiziționa decât cu respectarea principiului specialității capacității de folosință adică daca in acel imobil își poate desfășura activitatea sau il poate folosi in scopul îndeplinirii activității sale, ori daca dvs aveți habitația viagera este mai greu in plus nu veți găsi o persoană juridica dispusa sa achiziționeze in acest mod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)
Contract v-c pe nume copil major MoP MoP Buna ziua. Dorim sa achizitionam o casa direct pe numele copilului major. Putem face acest lucru stipuland in contract uzufruct\\/ habitat viager (nu ... (vezi toată discuția)