avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legal

Buna seara,
am primit de ANAF anul trecut adica 2014, o adresa cum ca as avea de plata o suma de aprox. 4200 ron reprezentand dobanzi si penalitati, acestea fiind din anul 2005, an in care eram angajat {NU angajator} la o firma srl.Pana anul trecut nu ma informat nimeni precum ca ar trebui sa-mi platesc aceste dobanzi nici macar ANAF.Din cate am inteles am figurat cu 2 fise fiscale.Era datoria mea sa-mi achit aceste debite?Am contestat la contencios administrativ iar instanta mi-a dat castig de cauza si acum contest si la tribunal .[deja ei nu au tinut cont de nimic si am popriri pe salariu,carduri,...
Cum trebuie sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 02:42, 14 Ianuarie 2015
Nu inteleg daca ati contestat in contencios si ati castigat, /de/ ce mai contestati in continua la tribunal. Ar fi bine sa ne spuneti exact ce acte ati contestat cand/in ce faza.
Oricum, daca au trecut la excutarea silita, atunci trebuie sa contestati executarea silita la instanta civila. Trebuie contestata chiar daca aticastigat in cointencios anularea decizieide impunere. Atentie, ca aveti anumite termene in care puteti contesta executarea.
Probabil ca ANAF a facut recurs, si d-l Dumitru Mihai face intampinare la recurs.
Am contestat decizia de impunere fiscala atat la contencios cat si la tribunal, in paralel,sunt in litigiu din luna martie 2014

ANAF nu a facut recurs

ANAF nu atinut cont de nicio contestatie facuta de mine ei si-au urmat fiecare pas iar acum am popriri la bancile unde am rate etc.

Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu au tinut cont de contestatia dvs. din contencios pentru ca... nimic nu ii obliga pe angajatii ANAF sa o faca, cata vreme nu s.a dispus suspendarea executarii actului administrativ /la cererea dvs./ si cata vreme nu s.a contestat executarea silita...
Orice veti fi facut dvs. ca litigii, nu a fost suficient.

P.s. tot nu pricep din explicatii ce anume ati contestat, si in cate litigii. Contenciosul admi istrativ este o sectie a Tribunalului, deci nu inteleg de ce doua litigii in paralel.Si nici cum de ati castigat unul dar inca va judecati... In fine,ideea e ca trebuia sa contstati executarea silita in 15 zile de cand ati aflat de ea, iar in contecios sa fi cerut sisuspendarea executarii deciziei de impunere pana la finalizarea litigiului in contencios. Acum nu stiu cese mai poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a pus poprire pe cont de către anaf pentru o sumă din anul 2009, iar banca a virat banii. am posibilitatea să contest invocând prescripția? caradis caradis Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe cont de catre ANAF pentru o suma din anul 2009. Banca fara acordul meu a virat banii. Am fost la ANAF si dupa lungi insistente ... (vezi toată discuția)
Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)
Pot sa inaintez o cerere de revizuire inaltei curti de casatie si justitie? mihami mihami Intr-un dosar la contencios am castigat la Tribunal, insa la Curtea de Apel am pierdut, pe \"motiv\" ca am solicitat anularea unei decizii tardiv, pe ... (vezi toată discuția)