avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achizitie Uscatori Bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achizitie Uscatori Bloc

Buna ziua,
as dorii sa achiztionez uscatoria lipita de apartamentul nostru.
Va rog sa ma sfatuiti care ar fi pasii care trebuie sa-i urmez.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:12, 14 Ianuarie 2015
Nu puteti cumpara uescatoria deoarece ea face parte din proprietatea comuna a tuturor proprietarilor de pe scara dv. Acolo fiecare are o cota-parte indiviza care este funciar legata de proprietatea principala (apartament).
Cu alte cuvinte niciun proprietar nu-si poate vinde partea lui de cota - care este indiviza, adica de neimpartit - din proprietatea comuna.

O posibilitate ar fi doar daca toti proprietarii convin sa scoata aceasta uscatorie din starea de indivizibilitate si sa o transforme in proprietate comuna obisnuita si apoi fiecare sa-si vanda la notariat cota lui din aceasta uscatorie.

Iesirea din indiviziune se face la judecatorie, iar vanzarea la notariat. Prezenta de 100% este obligatorie.

O solutie mai comoda si mult mai usor de realizat este sa luati in concesiune acea uscatorie pe o perioada mai lunga de timp (1 an - 49 de ani) si sa platiti o chirie la asociatia de proprietari pentru folosirea ei in exclusivitate.
Nu puteti face modificari constructive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri necesare pentru transformarea uscatoriei in garsoniera stelian_1981 stelian_1981 Buna ziua! Ma numesc Stelian. Sant propietarul unui apartament intr-un bloc situat la etajul 4 din 4. De cand am cumaparat apartamentul am primit cateva ... (vezi toată discuția)
Cumparare pod care este cota indiviza sorin-dumitrescu sorin-dumitrescu Sunt presedinte de asociatie si am o solicitare din partea unui locatar care vrea sa cumpere podul de deasupra apartamentului sau(blocul are 2 scari, iar pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor cumparare uscatorie si atasare la apartament lauTM lauTM Buna Am si eu nevoie de cateva sfaturi urgente . Vreau sa cumpar o uscatorie de la ultimul etaj , toti locatarii sunt deacord, acuma nedumerirea mea ... (vezi toată discuția)