avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract vanzare pe motiv de simulare (neplata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract vanzare pe motiv de simulare (neplata pretului)

Am vândut un apartament, eu si sotia, către mama mea si mama ei in cote de 1/2, declarând la notar ca pretul a fost plătit anterior. Nici o parte nu poate demonstra plata sau incasarea exceptie declaratii mincinoase.
Ulterior am divortat (la o luna) si am realizat ca e posibil si sa fi facut actul sotia stiind ca la un eventual partaj as avea de castigat, având un apartament când m-am căsătorit.
Eu si mama mea dorim anularea contractului si reintrarea in posesie a mea si a fostei sotii in vederea partajului.
Care este sansa de reusita? Ar fi niste mail-uri sau sms-uri intre mine si fosta sotie care sa demonstreze tranzactia falsa.
Ce se întâmplă cu taxele de la notar de 3.500 lei daca se anulează? Se pot recupera o parte?
Ce costuri implica o astfel de actiune? Valoare imobilului este de vreo 70.000 euro, tranzactia a fost declarata la vreo 35.000 euro.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:45, 14 Ianuarie 2015
partea dvs poate oricand sa reintre in posesia dvs daca va permite mama dvs acest lucru. bunul dinaintea casatoriei este bunul dvs care nu intra la partaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va recuperati taxele. Nu cred ca veti obtine anularea actului si nici nu aveti vreun interes. n momentul asta, mamele dvs au cate 1/2 din ap, daca s-ar anula si veti partaja, veti ramane fiecare cu cate 1/2 din ap. Decat sa platiti de doua ori taxe- de anulare ( cu risc sa pierdeti) si apoi de partaj si sa ajungeti la acelasi rezultat, platiti o singura data, vanzarea sau donarea cotei mamei, dvs.
Nu inteleg care a fost scopul acestei vanzari..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe succesiune parinti decedati de mai mult de 2 ani marian1976 marian1976 Buna ziua Am rugamintea de a-mi transmite cum se procedeaza in urmatorul caz. Mama a decedat in 2019, lasandu-mi prin testament cota sa din bunurile ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca o persoana a achizitionat impreuna cu sotul un apartament in anul 2009 prin programul prima casa iar anul acesta au divortat, care sunt sansele ... (vezi toată discuția)
Partaj bebito&bebita bebito&bebita buna seara. Am avut divortul pe data de 19 mai , divort de comun acord.Pe data de 15 septembrie 2010 ar fi trebuit sa fie prima infatisare la procesul de ... (vezi toată discuția)