Am vândut un apartament, eu si sotia, către mama mea si mama ei in cote de 1/2, declarând la notar ca pretul a fost plătit anterior. Nici o parte nu poate demonstra plata sau incasarea exceptie declaratii mincinoase.
Ulterior am divortat (la o luna) si am realizat ca e posibil si sa fi facut actul sotia stiind ca la un eventual partaj as avea de castigat, având un apartament când m-am căsătorit.
Eu si mama mea dorim anularea contractului si reintrarea in posesie a mea si a fostei sotii in vederea partajului.
Care este sansa de reusita? Ar fi niste mail-uri sau sms-uri intre mine si fosta sotie care sa demonstreze tranzactia falsa.
Ce se întâmplă cu taxele de la notar de 3.500 lei daca se anulează? Se pot recupera o parte?
Ce costuri implica o astfel de actiune? Valoare imobilului este de vreo 70.000 euro, tranzactia a fost declarata la vreo 35.000 euro.
Multumesc anticipat!
partea dvs poate oricand sa reintre in posesia dvs daca va permite mama dvs acest lucru. bunul dinaintea casatoriei este bunul dvs care nu intra la partaj.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu va recuperati taxele. Nu cred ca veti obtine anularea actului si nici nu aveti vreun interes. n momentul asta, mamele dvs au cate 1/2 din ap, daca s-ar anula si veti partaja, veti ramane fiecare cu cate 1/2 din ap. Decat sa platiti de doua ori taxe- de anulare ( cu risc sa pierdeti) si apoi de partaj si sa ajungeti la acelasi rezultat, platiti o singura data, vanzarea sau donarea cotei mamei, dvs.
Nu inteleg care a fost scopul acestei vanzari..
Partaj
bebito&bebita
buna seara.
Am avut divortul pe data de 19 mai , divort de comun acord.Pe data de 15 septembrie 2010 ar fi trebuit sa fie prima infatisare la procesul de ... (vezi toată discuția)