avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cazare in timpul delegarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cazare in timpul delegarii

In urma delegarii intr-un oras aflat la 11 ore de mers cu trenul, am avut surpriza de a fi cazat intr-un apartament inchiriat care nu imi asigura nici pe departe conditiile care mi le-am creat eu acasa.
Din codul muncii, la capitolul "delegare" nu precizeaza nimic de conditiile de cazare, decat ca angajatorul trebuie sa iti asigure cazare pe toata perioada delegarii, cat transportul.
Ce as vrea eu sa stiu ar fi daca pot reclama angajatorului sau catre ITM conditiile de cazare care mi le-au asigurat.
In plus, facand referire la transport ... daca iau taxiul sa ma duc la servici, ei sunt in vreun fel obligati sa imi deconteze bonurile? Spun asta in conditiile in care nu stiu unde e locatia unde trebuie sa ajung si nici zona nu imi pare prea ok.
In asteptare unui raspuns, va multumec dinainte.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:08, 8 Iunie 2009
Pare a fi prima dvs delegatie, asa e?
Toate aceste probleme trebuie sa le reglementati cu angajatorul dvs.
Daca nu sunteti angajat in sistemul de stat, nu exista obligatii exprese privind conditiile de delegare sau decontare in lege. In schimb pot exista aceste reglemenatari in regulamentul intern al societatii.
De regula se asigura cazare la hotel de nivel mediu (2-3 stele) si se deconteaza transportul in oras, chiar si cu taxi, daca se face in indeplinirea atributiilor pentru care sunteti delgat.
Tot de regula, toate aceste aspecte trebuia sa le discutati la societate inainte de a pleca in delegatie. De obicei regulile stabilite in firma pentru decontari le puteti afla cel mai repede de la contabil. De exemplu pentr a fi decontat transportul cu taxi fiti atent sa aveti bonul fiscal stampilat si semnat, nu mereu gasiti sofer de taxi cu stampila la el...
Atunci ar trebui sa solicit o copie dupa regulamentul intern si sa vad ce este precizat la capitolul "delegare" si daca nemultumirile legate de cazarea actuala continua, sa stiu unde ma pot caza.
Dar o alata nedumerire care o am acum este daca ei ma pot obliga sa raman in actualul loc de cazare sau daca se pot opune cazarii mele in alt loc (de ex. la un hotel de 2-3 stele).
razvan.balu a scris:

Atunci ar trebui sa solicit o copie dupa regulamentul intern si sa vad ce este precizat la capitolul "delegare" si daca nemultumirile legate de cazarea actuala continua, sa stiu unde ma pot caza.
Dar o alata nedumerire care o am acum este daca ei ma pot obliga sa raman in actualul loc de cazare sau daca se pot opune cazarii mele in alt loc (de ex. la un hotel de 2-3 stele).


Conditiile delegarii, sarcinile de serviciu si plata cheltuielilor sunt stabilite in momentul plecarii.
De la contabilitate ati primit un Ordin de deplasare.
In Codul Muncii art. 44.(2)
Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
.

1. Cand ati semnat CIM trebuia sa cititi si sa semnati e luare la cunostinta si CCM aplicabil si Regulamentul intern.
2. Problema dvs., in stadiul actual, o rezolvati luand legatura cu angajatorul, comunicandu-i revendicarile dvs. si ajungand la o intelegere de comun acord.
3. Puteti face sesizare si la ITM dar nu va poate ajuta, nu intra in atributiile sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele administrative care trebuie incheiate in vederea delegarii unui salariat cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca pentru un salariat delegat de catre angajator la sediul societatii aflat in orasul C .... de la un punct de lucru din ... (vezi toată discuția)
Valoare diurna legala Medu Medu As dori sa stiu cat este in prezent valoarea diurnei legale. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Diurna si decont cazare minanika minanika Buna ziua, In cadrul unui proiect international am efectuat diverse deplasari in tara si strainatate fie pentru a participa la instruirile obligatorii ... (vezi toată discuția)