avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... conducta separata de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

conducta separata de apa

blocul are 4 etaje si o singura scara cu 14 ap .din care 4 ap au datorii de aprox 40 000 lei - 400 milioane .celelalte ap sunt oarecum la zi sau max o luna restanta .cotele de intretinere sunt relativ mici existand separare de gaz .
adm nou s-a gandit ca mai interesant ar fi nu sa dea acesti oameni in judecata pentru restante , ci sa facem si separare la conducta de apa desi apa nova nu accepta acest lucru .in cazul in care ceilalti proprietari accepta aceasta separare , restantierii nu vor primi acceptul de a se bransa la noua teava de apa , urmand ca tevile vechi sa fie taiate .
cele 14 ap sunt dispuse pe 3 coloane . eu si un vecin care sta pe alta coloana nu suntem de acord cu aceste lucruri - suntem la zi cu intretinerea .adm spune ca daca suntem numai noi trebuie sa ne supunem majoritatii . va rog sa-mi spuneti daca este legala forma asta de debransare fortata de la apa rece precum si taierea tevilor existnte .
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liviu G , utilizator 13:57, 16 Februarie 2011
mezzo 61 a scris:
din care 4 ap au datorii de aprox 40 000 lei - 400 milioane .

domnilor imi pare rau ca spundar nu va interesat de loc,nu dati vina numai pe administrator ori presedinte,ori comitet,toti proprietarii au si obligatii.
Vizavi de problema dumneavoastra ,am gasit un ceva si anume HG 1588/2007,ART. 13 (2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinaţia proprietăţii comune fără a obţine mai întâi acceptul asociaţiei de proprietari. ,bineneteles pe pe baza autorizaţiei de modificare a construcţiei.
va rog sa-mi raspundeti corect si absolut la subiect .problema mea nu e ca unii au restante ci daca asociatia poate hotara sa taie tevile de apa , sa faca o alta conduca avand proprietar blocul si nu individual si ma poate obliga tot pe mine care imi achit intretinerea la zi sa incep sa-mi insir conducte prin casa ap cu 4 camere cu 2 grupuri sanitare in capetele ap .
va rog sa va abtineti de la alte comentarii .multumesc.
se pare ca administratorul isi cam depaseste atributiile.
decizia de separare a oricarei utilitati (apa calda, apa rece, gaze) se stabileste prin hotarire a adunarii generale, nu a administratorului sau presedintelui. de asemenea, comitetul executiv este cel care decide ca unul din restantieri sa fie dat in judecata pt neplata intretinerii.
de asemenea, nu el decide daca restantierii au sau nu voie sa se separe cu acele utilitati. in cazul in care se intimpla asa, investitia in coloane este platita numai de cei care sint la zi cu plata ? pentru ca, atita timp cit nu le dai posibilitatea de a se racorda la contorizarea separata, nu vad de ce ar fi obligati sa plateasca acea investitie. iar ceilalti nu cred ca ar fi de acord sa plateasca o suma mai mare atita timp cit pot plati mai putin prin cooptarea tuturor apartamentelor la acea investitie.
nu stiu de ce, dar imi face impresia ca detinatorul stampilei asociatiei este administratorul si nu presedintele, asa cum este legal. sper sa ma insel, desi nu cred
Nu puteti fi obligata. Apa Nova poate accepta modificarea doar cu acordul tuturor celor 14 ap.
Spuneti-i admin sa nu confunde conventiile individuale de la RADET cu contractele individuale de la Apa Nova.
Succes!
detaliez subiectul : categoric apa nova nu accepta debransarea blocului de la apa rece si bransarea pe apartament cu contract individual .intrebarea a fost daca 2 proprietari care sunt la zi cu intretinerea pot fi obligati de votul majoritatii adica 14 ap - 4 cu restante exagerate =10 . din 10 , 2 nu sunt de acord cu acest demers respectiv montarea unei noi tevi de apa gen teava de gaze pe palierul blocului executata particular , fara acord apa nova . practic din bransamentul existent in subsol se trage cale de 4 etaje o teava pe casa scarilor. deci : pot fi obligati 2 proprietari cu intretinerea la zi de ceilalti 8 care unii au restanta de o luna aprox dar care sunt obligati ca inaintea primirii aceptul de bransar sa fie la zi ?
nu este mai usor sa se urmeze calea judecatii care e poate mai greoaie insa se rezolva ceva - recuperarea datoriilor ? aceasta teava se face doar pentru ocolirea rezolvarii in instanta a datornicilor .
exista posibilitatea ca in cazul in care majoritatea se branseaza la teava noua , tevile vechi sa fie taiate pur si simplu de presedinta ? care este calea legala in aceasta situatie ? multumesc.deocamdata asociatia este de locatari
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
mezzo 61, utilizator

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari criss_bitu2004@yahoo.com criss_bitu2004@yahoo.com este legal ca SC Apa Canal Sa sa inchida apa rece pe perioada nedeterminta din cauza datoriilor pe care le are asociatia de proprietari iar cei care platesc ... (vezi toată discuția)