avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare irevocabila

buna dimineata .in urma recursului s-a dat o hotarare irevocabila la Tribunal . INTREBARE -unde trebuie sa sun sau sa ma intereses daca a fost redactata Hotararea la Tribunal sau Judecatorie? Eu am vazut minuta pe portal, dar nu am primit nimic acasa . multumesc.
Cel mai recent răspuns: FRD , utilizator 21:40, 4 Februarie 2015
la instanta a carei hotarare o urmariti, respectiv la tribunal.
Art. 426 NCPC

(5) Hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare.

Art. 427

(1) Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii.

In momentul in care hotararea va fi redactata, veti primi comunicarea de la Tribunal.

Insa in practica uneori (deseori) nu se respecta dispozitiile art. 426 Cod proc.civ. Daca doriti sa-i impulsionati putin, cand se apropie termenul, formulati si depuneti o cerere prin care solicitati sa vi se comunice motivarea hotararii pentru ca aveti nevoie urgenta pentru a... (gasiti ceva motive plauzibile).
andreyskysky a scris în alt topic, pe care l-am șters:
buna ziua . hotararea ramasa irevocabila se primeste acasa sau trebuiesc ridicate de la arhiva ? multumesc.

1. Vă rog să folosiți butonul ”Răspunde” (albastru, dreapta, jos) și să postați în același topic toate nelămuririle pe care le aveți în legătură cu un subiect.

2. Dacă litigiul a început după data de 15 februarie 2013, hotărârea vă va fi comunicată acasă. Dar dvs. scrieți despre o hotărâre irevocabilă, deci litigiul dvs. a început înainte de data de 15 februarie 2013, situație în care hotărârea nu vă va fi comunicată. Trebuie să mergeți în arhiva instanței și să o solicitați.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
aceasta HOTARARE pe care o astept acasa trebuia atasata la alt dosar aflat acum pe rol (banuiesc ca instanta va face adresa pt atasarea Hotararii ). in aceasta situatie mai astept acasa Hotararea sau se va atasa dosarului care asteapta atasarea hotararii ? mii de multumiri.

Alte discuții în legătură

Hotarare pronuntata de instanta de apel- comunicare ContSters344547 ContSters344547 Hotararea in civil de la instanta de apel o primesc acasa sau trebuie sa ma interesez eu la arhiva. Multumesc (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa iau hotararea? ravaell ravaell Buna ziua, acum mai bine de jumatate de an, am avut un proces cu tatal meu pentru pensia alimentara, nu a mai vrut sa plateasca dupa ce am terminat liceul dar ... (vezi toată discuția)
Care este termenul maxim pentru redactarea unei hotarari judecatoresti?? cosmin2112 cosmin2112 Buna ziua! As dori sa aflu daca exista posibilitatea de a intra in posesia unei hotarari judecatoresti definitive.ultimul termen a avut loc pe data de ... (vezi toată discuția)