avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul maxim pentru redactarea unei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul maxim pentru redactarea unei hotarari judecatoresti??

Buna ziua! As dori sa aflu daca exista posibilitatea de a intra in posesia unei hotarari judecatoresti definitive.ultimul termen a avut loc pe data de 08.12.2014(atunci s-a luat hotararea definitiva).la dosar ultima modificare a fost facuta pe data de 06.01.2015!stiu ca exista un termen de 30 zile pentru a fi redactata si trimisa la domiciliu iar apoi de inca 30 zile pentru a deveni definitiva si irevocabila.la judecatoria sector 6 imi spun ca nu este redactata si nici nu stiu cand va fi....ce pot face sa fie trimisa cat mai urgent posibil???va multumesc
Cel mai recent răspuns: cosmin2112 , utilizator 19:41, 6 Martie 2015
Art.426 NCPC

Redactarea şi semnarea hotărârii

(5) Hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare.

Art.427 NCPC

Comunicarea hotărârii

(1) Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii.

Trebuie sa asteptati redactarea hotararii.
Aveti posibilitatea sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei, pe calea careia sa solicitati urgentarea redactarii hotararii, avand in vedere ca termenul prevazut de disp.art.426 al. 5 c.proc.civ. a fost depasit.
Va multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare pronuntata de instanta de apel- comunicare ContSters344547 ContSters344547 Hotararea in civil de la instanta de apel o primesc acasa sau trebuie sa ma interesez eu la arhiva. Multumesc (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare proces tb asigurari sociale scheau scheau Proces judecat pe data de 25.09.2014 fond TB , pe data de 26.09.2014 s-a motivat pe saitul tribunalului hatararea - reclamantul ,casa de pensii a munic.Buc are ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca laumotor laumotor Am fost parte intr-un proces civil a carui pronuntare a fost data pe 31 Octombrie 2014 si al carui rezultat nefavorabil il gasesc pe site-ul judecatoriei dar ... (vezi toată discuția)