avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond reparatii

Buna ziua.Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta.
Daca un apartament este inchiriat,cui ii revine sarcina de a achita fondul de reparatii,
remuneratie administrator,chiriasului sau proprietarului ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 15:47, 14 Ianuarie 2015
Partile=proprietarul si chiriasul convin prin contractul de inchiriere obligatiile ce le revin
De regula,fondurile de rulment si de reparatii revin in sarcina proprietarului
Restul obligatiilor de intretinere revin utilizatorului spatiului,respectiv chiriasului-daca nu s-a convenit altfel in contractul de inchiriere
Sa nu confundati fondul de reparatii, care trebuie achitat de proprietar daca nu aveti o alta intelegere prin contractul de inchiriere, cu reparatiile facute intr-o luna si trecute in lista de intretinere, care se achita de catre chirias, daca nu aveti intelegere ca proprietarul din chiria incasata sa platesaca cotele de intretinere lunare.
Fondul de reparatii priveste buna functionare a proprietatii si o suporta proprietarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriașii plătesc fondul de reparații incluse în cheltuielile de întreținere? kikybaly kikybaly Bună seara, Aș vrea să știu dacă, conform legislației în vigoare, plata fondului de reparații și a fondului de rulment (cele incluse în cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cerere pt aflarea fondului de rulment si reparatii achitat in ultimii 4 ani amy0001 amy0001 Buna ziua. Am o problema - ceva mai mare - cu Asociatia blocului. Am stat in chirie - urmeaza sa ma mut la casa mea - si timp de 4 ani am platit fond de ... (vezi toată discuția)
Chirias la bloc , ce trebuie sa platesc. justlower justlower Buna seara, am inchiriat o garsoniera acum o luna in bucuresti.Am facut contract cu proprietarul dar nu legal. Toate bune si frumoase pana cand a venit ... (vezi toată discuția)