avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta salariat

Un fost angajat,medic,solicita o adeverinta din care sa reiasa contributia de pensii (pe toata perioada lucrata) angajat si angajator motivand ca ii este necesara la Colegiul Medicilor din Germania.
Stie cineva ceva,eu nu am mai avut astfel de solicitare si nu as vrea sa fac munca in zadar (nu sunt convinsa ca fostul angajat a inteles exact ce i se cere).Afirma ca a dus in Germania adeverinta eliberata de Casa de Pensii,dar nu au luat-o in considerare,spune ca neaparat vor de la fostul angajator.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:39, 14 Ianuarie 2015
Daca a dus de la Casa de Pensii , trebuia sa duca formularul E207 care este valabil pe teritoriul UE.
Nu stiu exact ce a dus,a spus adeverinta privind stagiu de cotizare,dar am citit ca si aceasta se apostileaza de Institutia Prefectului.
Inteleg ca angajatorul nu este obligat sa elibereze asemenea adeverinta?
Probabil ca a dus adeverinta de stagiu , in loc de formularul european E207.

Intr-adevar, adeverinta respectiva trebuia apostila de catre Institutia Prefectului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta stagiu cotizare Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Un fost angajat solicita o adeverinta stagiu cotizare pensii pentru toata perioada lucrata.Angajatorul este obligat sa o elibereze sau doar Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Adeverinta stagiu cotizare cas buna ziua, va rog sa ma ajutati ... Marra91 Marra91 Adeverinta stagiu cotizare CAS Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns: Cum pot intra in posesia acestei adeverinte CAS de stagiu ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca catalin_branco catalin_branco Un prieten bun care lucreaza legal de 8 ani in Germania, a fost somat de ministerul muncii de acolo sa isi actualizeze vechimea in munca prin adaugarea la ... (vezi toată discuția)