avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drepturi mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drepturi mostenitor

Buna ziua , va rog sa-mi spuneti cum este cea mai simpla cale de a-mi ceda drepturile de mostenitor a averii din partea parintilor catre alta persoana !
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:57, 14 Ianuarie 2015
o declaratie in favoarea persoanei respective,legalizata la un notar public
Daca celalalt mostenitor vine la mostenire alaturi de dvs, cel mai usor este sa renuntati la mostenire. Se da declaratie autentica in fata notarului.
Daca vreti sa renuntati in favoarea lui x, se considera acceptarea mostenirii urmata de instrainare, si taxata in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ambrozia ambrozia Unul dintre cei trei frati mostenitori este plecat in America si vrea sa renunte la mostenire in favoarea celorlalti doi, ce acte trebuie sa trimita pentru ... (vezi toată discuția)
Cedare cote mostenite alex5 alex5 buna ziua, s-a incheiat la notar de succesiune in care scrie clar ce fractiune revine fiecarui mostenitor. intrebare : in acest stadiu, cum se poate ... (vezi toată discuția)
Fratele meu poate sa-mi cedeze partea lui de mostenire? phrlac phrlac Suntem 5 frati si vrem sa dezbatem succesiunea la terenul din camp , un frate nui trbuie si vrea sa-mi dea mie cota lui de mostenire se poate face un act la ... (vezi toată discuția)