O zi buna tuturor. Am asa o situatie: persoana cu dubla cetatenie(MD si RO) are permis cat.BC eliberat in R.Moldova in 1998, si in acelas timp dupa sustinerea examenelor in IT, un alt permis cat.B eliberat legal in 2001 de autoritatile italiene. Acum in legatura cu munca desfasurata in Italia, vrea sa faca Preschimbarea permisului MD in RO avind posibilitatea sa conduca camion.
Din speza, avind in vedere prevederile legale UE, care nu permit ca o persoana sa posede mai mult de un permis de conducere , apare intrebarea cum se procedeaza in asa caz? #-o Multumesc
cred ca e prea complicata speta :) . as fi multumit chiar si de o parere. cind merge sa faca preschimbarea trebue sa declare la notar ca nu mai are un alt permis. dar dac declara la Politie ca a pierdut permisul italian cat. B, cred ca e valabila declaratia la notar ca nu mai poseda alt permis UE???
Raspund tot eu. Conform Directivei comunitare art.116 p.7 care stabileste ca nimeni nu poate poseda mai mult de un permis eliberat de autoritati comunitare, iar in cazul depistarii unei asemenea situatii, se retrage permisul eliberat mai recent.
Apare totusi neintelegere pentru speta mea: cind se retrage permisul ?, deoarece abia dupa preschimbare se cade sub incidenta prevederilor de mai sus, si care permis se considera mai recent, cel eliberat in IT in 2001, sau cel eliberat in Rep. Moldova in 1998, dar dupa preschimbare va fi eliberat in 2015???