avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturi intarcomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturi intarcomunitare

buna ziua,
am primit o factura pt. motorina de la o firma intracomunitara.Imi apare detaliat pe factura in ce tara s-a alimentat cat e valoare si TVA-ul corespunaztor. Cum fac eu inregistrarea in conditiile care eu imi voi recupera acest TVA si unde il declar in D300?
multumesc
Cel mai recent răspuns: simo10 , utilizator 15:06, 27 Ianuarie 2015
Nu se declara in 300, nu este ch deductibila. Banii se vor recupera. Se recomanda folosirea unor conturi de genul 462 sau 473
si daca nu se declara in 300 e corecta inregistarea facturii in doua etape?
1. pretul netto si la tva scriem 0 si
2.tva-ul cu cont corespondent 462 sau 473?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de combustibil marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Apelez din nou la profesionalismul dv intrebindu-va: 1.Cum trebuie sa inregistrez motorina achizitionata in UE de catre o firma de transport platitoare de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aferent dosar dauna sacko sacko Sa- produs un accident rutier. C/v reparațiilor aferent autovehicului implicat, ce se află în dotarea firmei transportatoare, este efectuat de o firma ... (vezi toată discuția)
D394 si 300 Kolea41 Kolea41 Va rog un raspuns : se cumpara niste bunuri ce nu sunt necesare domeniului de activitate ( ex. o camera de filmat video ,la activitate agricola ) Automat ,in ... (vezi toată discuția)